Melsteds berømte mågepar er genforenet: Fruen er ankommet for 22. år i træk
Mågen Mogens (tv.) har fået selskab af sin mangeårige mage i Melsted. Foto: Jens Kofoed

14. MAR 2019 • 11:03 • AF MIE MØLBAK

Melsteds berømte mågepar er genforenet: Fruen er ankommet for 22. år i træk

Mågen Mogens kan se frem til endnu en ynglesæson med Fruen ved sin side. Tirsdag landede hunstormmågen på naturvejleder Jens Kofoeds tag efter sin vinterrejse sydpå, klar til at tage fat på sin 22. sæson i Melsted.

– Hun ligner fuldstændigt sig selv. Det sjove er, at hun i modsætning til Mogens allerede har droppet sin vinterdragt. Hun kommer og er snehvid, fortæller naturvejlederen.

Fruen landede seks dage efter sin mage.

– Hun har fået ost i dag. Mogens kommer altid med det samme og spiser af hånden, men hun er lidt mere tilbageholdende. Der går altid lige et par uger, før hun nærmer sig. Hun er mere naturlig, kan man sige, fortæller Jens Kofoed.

En god mor

Det er 22. år i træk, de to måger danner par. Mogens er kommet hos Jens Kofoed i 29 år, men de første syv dannede han par med en anden.

Naturvejlederen fortæller, at der kan ske skilsmisser blandt stormmåger, hvis de ikke har succes med at yngle. På den baggrund er Mogens og Fruens forhold ikke i fare.

– Hun er en spinkel måge, men god til at ligge på æg og passe sine unger. Så længe de producerer unger, vil de holde sammen, siger Jens Kofoed.

SENESTE NYHEDER

25. MAJ 2019 • 09:05 FOR ABONNENTER
Gade i Rønne fordobler antallet af butikker
25. MAJ 2019 • 06:31 FOR ABONNENTER
Permagrønt søger medlemmer til nyt samarbejde

MEST LÆSTE BORNHOLM

24. MAJ 2019 • 12:17
Autograf-Flemming er død
24. MAJ 2019 • 08:08
Krydstogtskib på dobbeltbesøg

Mest læste