LA-politiker på færgetur: Vi skal ikke give så store statstilskud
Foto: Berit Hvassum

11. MAR 2019 • 18:45 • AF MADS WESTERMANN

LA-politiker på færgetur: Vi skal ikke give så store statstilskud

– Det kommer bag på mig, at Molslinjen inkasserer en million om dagen i statstilskud.

Sådan sagde folketingsmedlem Villum Christensen fra Liberal Alliance, da Bornholms Tidende mandag spurgte ham om, hvad han tog med sig hjem til Christiansborg fra den færgetur for transportordførere, som Venstre Bornholm havde arrangeret.

Villum Christensen er et af sit partis to medlemmer i folketingets transportudvalg, og hans partifælle Ole Birk Olesen er transportminister og dermed ansvarlig for at administrere den kontrakt, der udløser statstilskuddet til Molslinjen, men størrelsen af støtten til færgebetjeningen af Bornholm kom altså alligevel som en overraskelse for politikeren.

– Det forklarer måske, hvorfor Molslinjen er så lidt interesserede i at få kunder, sagde Villum Christensen og fortsatte:

– Vi ser det hver gang vi har en virksomhed, hvor statstilskud er den største indtægtskilde. Så får man ikke den kundevenlighed og innovation, som man ville få, hvis det var en privat virksomhed i åben konkurrence.

Om det vil være muligt at sikre bornholm trafikal ligestilling og fastholde det nuværende serviceniveau i færgeforbindelsen til og fra Bornholm uden statstilskud, vil Villum Christensen dog ikke at tage stilling til.

– Det kan jeg ikke sige noget om, for jeg har ikke Molslinjens tal foran mig, så det vil jeg ikke forholde mig til. Men jeg mener, det er en principiel diskussion, om vi skal give så meget i statstilskud, og det vil jeg gerne forholde mig til. Det mener jeg ikke vi skal.

SENESTE NYHEDER

22. AUG 2019 • 11:34 FOR ABONNENTER
Eksperter: Bornholm har landets mest velsmagende drikkevand
22. AUG 2019 • 09:21SPORT
Magnus Cort forlader Astana-holdet
22. AUG 2019 • 09:00
Plæneklipper stjålet i Olsker

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. AUG 2019 • 22:38
Kandis spiller til dansegalla

Mest læste