Wermelin: Jeg blev så vanvittig rasende
Søstrene Lea og Nanna Wermelin stod igen i år bag det eneste 8. marts-møde på Bornholm. Foto: Berit Hvassum

9. MAR 2019 • 17:22 • AF ANETTE VESTERGAARD

Wermelin: Jeg blev så vanvittig rasende

- Jeg blev så vanvittig rasende at jeg blev nødt til at lægge ligestillingen på hylden i nogle år.
Det var de ærlige ord fra folketingsmedlem Lea Wermelin da hun for andet år i træk inviterede til debat på kvindernes kampdag på kajen i Nexø.

Lea Wermelin, der snart har siddet i Folketinget for Socialdemokratiet i fire år, blev valgt ind samtidig med at Helle Thorning-Schmidt overlod statsministerposten til Lars Løkke Rasmussen i 2015.

Erkendelsen af hvor lidt ligestillingen flyttede sig i de fire år under kvindelig socialdemokratisk ledelse var en kilde til voldsom frustration, indrømmede Lea Wermelin i fredags over for de fremmødte på havnebaren R60 i Nexø.

- Vi leverede ikke under Helle Thorning-Schmidt og jeg var så skuffet over at vi ikke fik brugt det mere end vi gjorde, fortalte folketingsmedlemmet, der i mellemtiden er blevet formand for skatteudvalget.

Lea Wermelin blev flankeret af Laila Kildesgaard, tidligere kommunaldirektør i Bornholms Regionskommune. Kildesgaard pendler i dag mellem direktørjobbet i Kommunernes Landsforening og Bornholm.

- Jeg kører en 11-11-ordning, fortalte Kildesgaard, der har en lejlighed på Holmen i København. 11 dage i København, 11 dage på gården udenfor Allinge, hvor hun deler adresse med den tidligere venstremand Steen Colberg.

Læs Lea Wermelins ti gode råd til feminister i Bornholms Tidende på mandag

SENESTE NYHEDER

25. MAJ 2019 • 09:05 FOR ABONNENTER
Gade i Rønne fordobler antallet af butikker
25. MAJ 2019 • 06:31 FOR ABONNENTER
Permagrønt søger medlemmer til nyt samarbejde

MEST LÆSTE BORNHOLM

24. MAJ 2019 • 12:17
Autograf-Flemming er død
24. MAJ 2019 • 08:08
Krydstogtskib på dobbeltbesøg

Mest læste