Regeringen justerer sin store sundhedsreform
Foto: Berit Hvassum

20. FEB 2019 • 05:05 • AF REDAKTIONEN

Regeringen justerer sin store sundhedsreform

Kommuner og sundhedsvæsenets medarbejdere har været usikre på, hvordan de skulle forstå regeringens sundhedsreform.

Derfor præsenterer regeringen onsdag fire præciseringer og justeringer på dagen, hvor de politiske forhandlinger om reformen begynder i Finansministeriet, skriver Politiken.

– Vi har oprigtigt haft et ønske om at lytte, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til Politiken.

Ændringerne kommer efter møde med over 40 forskellige aktører og medarbejderforeninger i sundhedsvæsenet. Målet med regeringens storstilede reform er at styrke det nære sundhedsvæsen.

– Alle anerkender, at det er godt, vi får knyttet kommuner, sygehuse og praktiserende læger bedre sammen. Det er en stærk motor for at skabe mere sammenhæng i det sundhedsvæsen, der ikke altid hænger godt sammen i dag. Men nogle har rejst tvivl, om der er tilstrækkeligt med tilførelse af benzin, så den kan køre for fuld kraft, siger innovationsminister Sophie Løhde (V) til Politiken.

Farvel til regionspolitikere

Regeringens reform vil betyde et farvel til de folkevalgte regionspolitikere. På Bornholm er Leila Lindén (S) og Carsten Scheibye (V) de folkevalgte repræsentanter i Region Hovedstaden.

Regionerne skal afskaffes og erstattes af fem sundhedsforvaltninger. I stedet for folkevalgte politikere skal forvaltningerne drives af en udpeget bestyrelse.

Oprindelig ønskede regeringen kun ét kommunalt bestyrelsesmedlem. Det ændres nu, så der kommer en "større kommunal repræsentation".

Alle øvrige justeringer foregår i de 21 nye sundhedsfællesskaber, der skal sikre en langt bedre koordinering af behandlingsforløb og binde sygehusets, kommunens og egen læges indsats tættere sammen, skriver Politiken.

SENESTE NYHEDER

22. MAR 2019 • 18:24 FOR ABONNENTER
Ny bålhytte ventes færdig inden sommer
22. MAR 2019 • 14:23 FOR ABONNENTER
Kommunens sundhedssektor bor i flyttekasser

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. MAR 2019 • 07:01
Huset er væk
21. MAR 2019 • 12:08
DF: Man tager sig til hovedet
20. MAR 2019 • 20:53
Farvel til skøjtebanen
21. MAR 2019 • 17:46 FOR ABONNENTER

NaturBornholm: Der manglede en bog om dinosaurer

21. MAR 2019 • 14:31 FOR ABONNENTER

Listed vil have bopælspligten tilbage

Mest læste