Bornholms spejdere er gode til at samarbejde
TOM WEST, LOTTE LUND OG KIRSTEN HARBOE I SCAT. GEORG GILDETS GILDEHAL I SJØGÅRINJ. FOTO: BERIT HVASSUM

11. FEB 2019 • 11:14 • AF HENRIK NIELSEN

Bornholms spejdere er gode til at samarbejde

Bornholmere kan godt lide at høre, at Bornholm er unik, og det er øen også inden for spejderbevægelsen i Danmark. For det første er der mange forskellige spejderkorps, og for det andet er korpsene gode til at arbejde sammen.

– Vi er helt specielle herovre, fordi vi har så mange spejderkorps. Baptistspejderne og Metodistspejderne er stort set en saga blot for folk ovre. Vi har også noget andet misundelsesværdigt, som vi måske kan bryste os lidt af, nemlig at vi har et fabelagtigt godt samarbejde mellem spejderkorpsene herovre, fordi vi lige fra starten har forsøgt at samarbejde, siger Kirsten Harboe, som er skatmester i Sct. Georgs Gildet i Rønne, hvor man heller ikke skeler til, hvor spejderne kommer fra.

– Når man selv er spejder, ved man godt, at man selv er den bedste, men hvis man så har været på fælleslejre, så begynder man at forstå, at det bare er ens skole, der afgør, hvilken farve spejder man bliver. I Sct. Georgs Gildet er der ingen forskel overhovedet, siger Kirsten Harboe.

Altid til rådighed

I forbindelse med spejderbevægelsens 100 års jubilæum samlede gildet alle de lokale spejderkorps for at lave noget sammen, og det stiller altid sine lokaler til rådighed for spejderne.

– Jeg har på fornemmelsen, at de er glade for det. Vi er i hvert fald forfærdelig glade for, at de vil bruge os. Nogen nytte skal vi jo være til, siger Kirsten Harboe.

Når hun er på den anden side af Østersøen og møder andre spejdere, så snakker de ofte om det gode samarbejde på Bornholm.

– Vi er meget glade for, at vi har sådan et dejligt samarbejde. Selvfølgelig er det, fordi vi er en ø, så vi er nok heldige, siger hun.

– I det store hele er det vel lige meget, hvilken organisation man hører til. Det drejer sig om, at man lærer at samarbejde og være gode kammerater. Det er det, der tæller. Og det er også det, de fleste af vores opgaver går ud på, at lære at arbejde sammen, tilføjer Lotte Lund fra Sct. Georgs Gildet i Rønne.

SENESTE NYHEDER

14. OKT 2019 • 21:29
BM genopstår i Aakirkeby
14. OKT 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

13. OKT 2019 • 05:50
Revyfolk søger boliger
14. OKT 2019 • 08:53
Tre træer spærrede vejen

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet