Henrik Jørgensen bisat i helt fuld kirke i Nyker
Foto: Allan Rieck

8. FEB 2019 • 15:05 • AF JAKOB MARSCHNER

Henrik Jørgensen bisat i helt fuld kirke i Nyker

Ny Kirke var fyldt, og de sidste stod op, da eliteløberen Henrik Jørgensen blev bisat fredag klokken 13.

Blandt følget var mange atletikfolk, både bornholmske og folk fra København, hvor Henrik Jørgensen boede, da han løb sig ind i verdenseliten. Også borgmester Winni Grosbøll var til stede.

Henrik Jørgensen var bosat på Bornholm i anden halvdel af sit liv. Han blev 57 år og døde 26. januar under sin daglige løbetur.

Sognepræst Per Munch fortalte, at han først ikke fattede, at Henrik Jørgensen var død.

– Forrige søndag holdt jeg en prædiken om sorg. Da jeg så kom hjem, fik jeg at vide, at Henrik var død. Da blev en prædiken om sorg til en prædiken af sorg, sagde han.

– Jeg havde det sådan, at det ikke kunne være rigtigt. Det måtte være en anden. Men da jeg hørte alle løbsresultaterne, var jeg klar over, at det måtte være Mettes og Annas Henrik.

Et ydmygt eksempel for andre

Per Munch beskrev Henrik Jørgensen som et stille gemyt, der alligevel gjorde et stort indtryk.

– Han sagde ikke meget, men han satte sit præg på mange gennem sin meget rolige facon . Når man mødte ham, kom han som regel løbende, venlig og imødekommende, sagde sognepræsten.

– Han strålede af glæde, når han løb. Han løb som en leg, og han gjorde det legende let. Der var en glæde i hans ansigt, der kunne opmuntre os andre.

Henrik Jørgensen vandt London Marathon i 1988, blev nummer to i Berlin Marathon og vandt to gange Copenhagen Marathon. Med tiden 2.09.43 satte han en nordisk rekord i marathonløb, der stod i 30 år og fortsat er dansk rekord. Men han tog det hele meget ydmygt.

– Han var ikke den, der trådte på andre for selv at komme højere op. Han vandt mange medaljer, men han viste dem ikke frem, sagde Per Munch.

Også Henrik Jørgensens hustru Mette Holm Hansen var eliteløber, og deres datter Anna Holm tilhører verdenseliten. Til hende havde sognepræsten ord, der også rakte ud til andre end hende.

– Henrik overdrog ikke faklen til dig, Anna. Han løb sammen med dig, ligesom han løb sammen med os andre, selvom vi slet ikke var på samme niveau, sagde han.

For også at mindes Henrik Jørgensens glæde ved at spille guitar og hans særlige glæde ved The Beatles spillede og sang Louise Kaarby numrene Woman og The Long and Winding Road af henholdsvis John Lennon og Paul McCartney.

SENESTE NYHEDER

15. OKT 2019 • 15:56 FOR ABONNENTER
Butikken fejrer jubilæum: 75 år og stadig i fin form
15. OKT 2019 • 14:46 FOR ABONNENTER
Maria Hach godkendt som ny næstformand
15. OKT 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
15. OKT 2019 • 13:46
Hammershus lyser op i aften
15. OKT 2019 • 13:43 FOR ABONNENTER
Bryggeri kan være på vej mod ny flot anerkendelse

MEST LÆSTE BORNHOLM

14. OKT 2019 • 08:53
Tre træer spærrede vejen

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet