Lea Wermelin om nyt udspil: Mange slidte bornholmere trænger til tidligere pension
Arkivfoto

24. JAN 2019 • 06:49 • AF JAKOB MARSCHNER

Lea Wermelin om nyt udspil: Mange slidte bornholmere trænger til tidligere pension

Ret til tidlig folkepension. Det foreslår Socialdemokratiet for de mest nedslidte og dem, der har været længst på arbejdsmarkedet. For er man nedslidt, eller er man startet tidligt på arbejdsmarkedet, kan det være svært at blive ved med at arbejde, indtil man fylder 65 og kan få folkepension.

Op til folketingsvalget fremlægger Socialdemokratiet derfor udspillet ”De mest nedslidte fortjener også en værdig pension”, så dem, der er nedslidte eller har været længst tid på arbejdsmarkedet, kan gå på pension tidligere end andre.

På Bornholm ser folketingsmedlem Lea Wermelin (S) frem til at gå i valgkamp med det nye udspil i tasken.

– Jeg har virkelig glædet mig til at komme med udspillet i dag. De mest nedslidte fortjener en værdig pension og gode år med børnebørnene, siger hun.

– Mange bornholmske sosu’er, slagteriarbejdere og bygningsarbejdere kan ikke blive ved med at arbejde i takt med, at folkepensionsalderen stiger. Det hører jeg rigtig meget, når jeg kommer rundt på øen, og vi kan tydeligt se på tallene, at de gode pensionsår er ulige fordelt. Det er ikke fair, siger Lea Wermelin.

Ifølge fagforeningen 3F har hvert femte af deres medlemmer forladt arbejdsmarkedet inden de fylder 60 år – enten fordi de er havnet på førtidspension, eller fordi de simpelthen er døde.

– Nu kommer vi med en model, der giver en ret til tidligere pension til dem, der har været længst på arbejdsmarkedet, målrettet dem med det hårdeste arbejdsliv. For mig har det også været vigtigt, at kvinder ikke sættes udenfor ordningen, fordi de har været på barsel eller deltid, og det har vi også med, siger Lea Wermelin.

– Så jeg håber virkelig, at vi får mulighed for at gennemføre det efter et valg. Det vil være et kæmpe fremskridt for mange bornholmere, siger hun.

Socialdemokratiet ønsker at udarbejde den endelige plan sammen med de faglige organisationer og arbejdsgiverne.

SENESTE NYHEDER

24. APR 2019 • 16:47 FOR ABONNENTER
Flertallets holdning: Nej tak til at genindføre bopælspligt
24. APR 2019 • 15:17
Millionoverskud på skole

MEST LÆSTE BORNHOLM

24. APR 2019 • 15:17
Millionoverskud på skole

Mest læste

18. APR 2019 • 23:35SPORT

Nyt stadionnavn til høring

18. APR 2019 • 17:29SPORT

NB Bornholm tabte i Hellerup

18. APR 2019 • 16:16SPORT

Rønne fB sejrede skærtorsdag