Fynske virksomheder håber på 'at lave en Bornholm'
Bornholm har et værdifuldt fødevarebrand, som restauratører i andre landsdele lader sig inspirere af. Arkivfoto: Berit Hvassum

23. JAN 2019 • 16:44 • AF JAKOB NØRMARK

Fynske virksomheder håber på 'at lave en Bornholm'

Bornholms status som en kulinarisk magtfaktor og feriedestination inspirerer andre landsdele, der også ønsker at blive kendt for madoplevelser.

På Fyn har ni restauranter indledt et samarbejde kaldet "Gastro Fyn". En af initiativtagerne lægger ikke skjul på, at Bornholm er et forbillede.

- Vi håber at lave en Bornholm, så Fyn for alvor bliver kendt, og man rejser hertil for at spise, siger Anders Jensen, ejer af Odense-restauranten The Balcony, til Fyens Stiftstidende.

De ni restauranter og hoteller har skrevet under på et madmanifest, der opfordrer spisestederne til at fokusere på lokale råvarer og samarbejde om at lave fælles gastronomiske tiltag, der kan fremme Fyn som gastronomisk rejsemål. Madmanifestet bliver indrammet og skal hænge i de ni restauranter, skriver Fyens Stiftstidende.

Et af de centrale mål med initiativet er at lokke udenlandske madanmeldere til Fyn, og de ni restauranter ønsker at koble frugthaver, vingårde og landbutikker til samarbejdet.

SENESTE NYHEDER

19. FEB 2019 • 08:30
Ghita Nørby på Rønne Theater
19. FEB 2019 • 08:29
Stjålet bil fundet udbrændt
19. FEB 2019 • 06:44
Beatles-feber i Svaneke
18. FEB 2019 • 20:05 FOR ABONNENTER
Varm vind blæser storkene mod nord

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. FEB 2019 • 22:19
Grossist stopper
18. FEB 2019 • 15:03 FOR ABONNENTER

Mandagens leder: Stemte du også på Bjarke?

18. FEB 2019 • 14:53 FOR ABONNENTER

Kadeau håber på Michelin-anerkendelse af konkurrenterne

18. FEB 2019 • 14:27 FOR ABONNENTER

Bibelen blev levende trods sygdom

Mest læste