Havørnepar har fundet nyt træ i Ølene: De har regnet ud, at der er fred og ro
Arkivfoto: John Larsen

21. JAN 2019 • 12:34 • AF ANETTE VESTERGAARD

Havørnepar har fundet nyt træ i Ølene: De har regnet ud, at der er fred og ro

Det bornholmske havørnepar har efter to mislykkede ynglesæsoner i Højlyngsplantagerne tæt på Poulsker holdt flyttedag og har bygget ny rede i skoven på nordsiden af Ølene. Det fremgår af DOF Bornholms hjemmeside i dag.

Jens Christensen, der er redekoordinator i DOF Bornholm, har fulgt havørneparrets aktiviteter tæt, og han mener, at den nye lokalitet giver gode ynglebetingelser for de to rovfugle, som har måttet opgive ynglen to år i træk. Først i forbindelse med en voldsom østenstorm i maj 2017, hvor reden efterfølgende blev fundet tom med rester af æggeskaller på kanten. Og igen i påsken 2018, hvor to voldsomme snestorme tvang forældreparret på flugt.

– Det var katatrofalt for dem, for det ene år fandt man kun en tom rede, og det andet blæste ungen ud af reden, siger Jens Christensen.

Nu har ørneparret bygget en ny rede inde i det fredede fuglereservat i Ølene. Her har de valgt en gran i et lukket område, der ejes af Naturstyrelsen og det tyder godt for den fremtidige yngleaktivitet, siger Jens Christensen.

– Fuglene har selv regnet ud at her er der fred og ro i det nye område. Der er ingen mennesker. Og så er det nye træ en lidt mere fritstående, solid gran, som er vant til vindpåvirkning, fortæller Jens Christensen.

SENESTE NYHEDER

19. FEB 2019 • 06:44
Beatles-feber i Svaneke
18. FEB 2019 • 20:05 FOR ABONNENTER
Varm vind blæser storkene mod nord

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. FEB 2019 • 22:19
Grossist stopper

Mest læste