Forfærdelig statistik: Læsere i skarpe vendinger over Molslinjens tal for de første måneder
Foto: Berit Hvassum

20. JAN 2019 • 21:20 • AF REDAKTIONEN

Forfærdelig statistik: Læsere i skarpe vendinger over Molslinjens tal for de første måneder

På fire en halv måned har Molslinjens hurtigfærge, Express 1, nået mere end en tredjedel af det antal aflysninger, som de to tidligere færger på Rønne-Ystad ruten, Leonora Christina og Villum Clausen, tilsammen havde i de syv år og syv måneder, hvor de i fællesskab betjente ruten.

Sådan lød det lørdag i Bornholms Tidende, og tallene har fremkaldt utvetydige politiske reaktioner:

– På Bornholms vegne er jeg voldsomt irriteret, siger Venstres folketingsmedlem Peter Juel-Jensen.

– Hvis man ikke kan regne med færgen, kan vi ikke få vores ø til at fungere, siger Lea Wermelin, der sidder i Folketinget for Socialdemokratiet.

– Jeg forstår slet ikke, at Molslinjen kunne byde på færgebetjeningen af Bornholm med den færge, siger Venstres kommunalbestyrelsesmedlem og tidligere Færgen-kaptajn Søren Schow.

Og også læserne er frustrerede over situationen. 56 aflysninger siden 1. september betyder, at rigtig mange står klar med kritik af færgeforbindelsen. Her er nogle af lørdagens kommentarer på Facebook:
Molslinjen har tidligere oplyst til Bornholms Tidende, at det helt overordnet er rederiets mål at aflyse så lidt som muligt. Det svarede kommunikationschef Jesper Maack på spørgsmålet, om rederiet er tilfreds med at have måttet aflyse 56 gange i løbet af fire en halv måned.

– Helt overordnet må vi erkende, at vi ikke har kontrol over vejret. Og historikken viser jo, at aflysningerne nærmest alle skyldes vejret. Samtidig betyder aflysninger jo omlægninger, da vi sætter Povl Anker ind, så man stadig kan rejse, lød det tidligere på måneden fra Jesper Maack.

SENESTE NYHEDER

17. JUL 2019 • 08:01
Brand opstod under madlavning
17. JUL 2019 • 07:21 FOR ABONNENTER
Festende unge forstyrrer gæster på campingplads
16. JUL 2019 • 19:43 FOR ABONNENTER
Musikfestival fik kølig start

MEST LÆSTE BORNHOLM

15. JUL 2019 • 16:00
Mulig drukneulykke ved Klympen

Mest læste

13. JUL 2019 • 19:49 FOR ABONNENTER

Træneren savner opbakning til Nexøs nye projekt