Klippede nummerplader: Ni uforsikrede biler i lufthavnen tilhører udlejningsfirma

4. JAN 2019 • 15:15 • AF REDAKTIONEN

Klippede nummerplader: Ni uforsikrede biler i lufthavnen tilhører udlejningsfirma

Færdselspolitiet konfiskerede torsdag nummerpladerne fra ni biler, der stod på parkeringspladsen i Bornholms Lufthavn. Til Bornholms Tidende oplyser politiet, at alle biler tilhører det samme biludlejningsfirma.

Bilerne tilhører dog ikke nogen af de store udlejningskæder, der er til stede i lufthavnen, men er registreret hos en mindre lokal udlejningsvirksomhed.

Tidligere har bilerne været brugt af Avis, idet bilernes ejer var franchisetager for Avis i Bornholms Lufthavn. Den 1. december overtog moderselskabet Avis Danmark driften af biludlejningen i lufthavnen, og i den forbindelse bragte Avis nye udlejningsbiler til øen.

– Avis Danmark har ikke noget med det at gøre. Vi har vores egne biler, fastslår Mogens Anneberg, Avis' mand i lufthavnen.

Den tidligere franchisetager har beholdt de nu nummerpladeløse biler og driver eget udlejningsfirma ifølge CVR-registret, men de har ikke kunnet udlejes i lufthavnen.

Nummerpladerne blev klippet af, fordi ejeren ikke havde betalt den obligatoriske ansvarsforsikring. Fra årsskiftet trådte nye skærpede forsikringsregler i kraft, og derfor har politiet over hele landet opmærksomheden rettet mod uforsikrede biler i denne tid.

Nye regler fra nytår

Ejerne af uforsikrede køretøjer - det kunne også være trailere, campingvogne eller motorcykler - vil med de nye regler idømmes dagbøder på 250 kroner, der skal betales for hvert døgn, bilen har været uden ansvarsforsikring.

– Jeg kan kun opfordre til, at man får styr på forsikringen, siger lederen af færdselspolitiet på Bornholm, Michael Winsløw.

Han oplyser, at politiet besidder en liste fra Skats motorregister på cirka 500 uforsikrede køretøjer, der skulle være registreret til at befinde sig på Bornholm. En af politiets biler er udstyret med et kamera, der automatisk aflæser nummerpladerne og dermed vil er i stand til at afsløre uforsikrede køretøjer.

Nytårsdag klappede fælden ved færgelejet i Rønne for en bilist, der ikke havde styr på bilforsikringen og derfor blev sigtet af politiet.

SENESTE NYHEDER

23. JUL 2019 • 14:51 FOR ABONNENTER
Jimmis idé er gået viralt
23. JUL 2019 • 14:13 FOR ABONNENTER
Cirkus Stjerneskud kæmper for at overleve
23. JUL 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
23. JUL 2019 • 13:30 FOR ABONNENTER
Vi får snart nye skraldespande
23. JUL 2019 • 09:04
Håndværker faldt ned fra tag

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. JUL 2019 • 09:04
Håndværker faldt ned fra tag
22. JUL 2019 • 11:42 FOR ABONNENTER

Mandagens leder: Ja tak til en ny tradition

22. JUL 2019 • 11:01 FOR ABONNENTER

Han havde et brændende ønske om at hjælpe

Mest læste