Irsk pub har fået sin helt egen rom: Trenden er eksploderet
Foto: Torben Østergaard Møller

16. DEC 2018 • 20:20 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER / TOMMY KAAS

Irsk pub har fået sin helt egen rom: Trenden er eksploderet

En mørk rom, som ikke var for sprittet, men hellere lidt sødlig. Sådan lød ønsket til Rønne-pubben O’Malley i gågadens helt egen rom.

Importøren Juuls Vin & Spiritus sørgede for, at der blev lidt at smage på, og vupti: Nu står der O’Malley på nogle af flaskerne i pubben.

– Vi skaffede forskellige prøver fra masterblenderen hos vores hollandske leverandør, som de kunne smage. Eller snarere forskellige blends – altså blandinger – af rom.

– Den, de valgte, indeholder rom fra Barbados, Trinidad, Fransk Guyana og Guatemala. Det er en 15 års solera, fortæller Eric Madsen fra Juuls Vin & Spiritus.

Forpagterparret Sabine og Preben Andersen på O’Malley havde længe talt om det, at de ville gerne kunne servere deres helt egen rom, og det kan de altså nu.

– Jeg havde en aften en flok kvinder, som kom ind og satte sig ved det runde bord der, og jeg spurgte, om de ville smage vores rom, men nej, de kunne ikke li’ rom. Jeg skænkede alligevel en smagsprøve – og så drak de vores rom resten af aftenen, siger Preben Andersen.

Ifølge Eric Madsen er der en bevægelse i gang:

– Romtrenden er eksploderet over hele landet i de senere år. I det hele taget vil folk gerne have kvalitetsspiritus for tiden, siger han.

SENESTE NYHEDER

22. MAR 2019 • 14:23 FOR ABONNENTER
Kommunens sundhedssektor bor i flyttekasser

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. MAR 2019 • 07:01
Huset er væk
21. MAR 2019 • 12:08
DF: Man tager sig til hovedet
20. MAR 2019 • 20:53
Farvel til skøjtebanen
21. MAR 2019 • 14:31 FOR ABONNENTER

Listed vil have bopælspligten tilbage

Mest læste