Allan Kuhn: Vi er kommet  med i Superligaen igen
Allan Kuhn og Hobro har lørdag muligheden for at spille sig væk fra sidstepladsen i Superligaen, når holdet møder Randers. Arkivbillede: Berit Hvassum

24. NOV 2018 • 08:12SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

Allan Kuhn: Vi er kommet med i Superligaen igen

Allan Kuhn og Hobro IK har haft det svært i Superligaen. Efteråret igennem har himmerlændingene konstant ligget sidst i tabellen. Klubbens akilleshæl er defensiven, hvor målene er raslet ind uge efter uge.

Det hører med til historien, at bornholmeren Kuhn har måtte se bort fra flere af holdets profiler. Men på det seneste har pendulet svunget tilbage, og med de fleste fit for fight har Hobro sat en del points ind på kontoen.

Kuhns udvalgte har blandt andet vundet sine tre seneste hjemmekampe, så trods den forfærdelig start på sæsonen er Hobro nu på omgangshøjde med de øvrige bundhold.

Det skyldes især, at Allan Kuhn endelig har fået lukket sluserne i defensiven. Kun ét mål har Hobro indkasseret i sine tre seneste Superligakampe. Og nok så vigtigt, Hobro har vundet over både Vejle og Vendsyssel, der er de nærmeste konkurrenter i bunden.

Lørdag kan nordjyderne også tage turen forbi de to oprykkere, og dermed spille sig væk fra sidstepladsen. Da kommer Randers FC forbi DS Arena i Hobro, og Allan Kuhn håber, at Hobro kan tage den fjerde hjemmesejr på stribe.

– Vi har fået både optimisme og selvtillid ind i truppen igen. Og efter de seneste sejre er der ingen tvivl om, at vi er kommet med i Superligaen igen. Vi har strammet ballerne, og hvor vi tidligere lå lidt isoleret i bunden, så er det helt åbent igen. Nu skal vi fortsætte den positive udvikling, siger Allan Kuhn til Bornholms Tidende.

Han hæfter sig ved, at det er meget tæt i bunden af tabellen igen, hvor både Hobro, Vejle og Vendsyssel har 15 points.

Bornholmeren lægger ikke skjul på, at han i efteråret har haft en hård opstart som cheftræner i Hobro.

– Det har da været hårdt. Vi har været slemt ramt af skader, men nu får vi flere og flere tilbage. Det kan man både se i kvaliteten til træning, men også i vores præstationer, som er blevet mere stabile, og derfor håber jeg, at vi kan fortsætte den positive udvikling mod Randers, siger Kuhn.

De forbedrede Hobro-præstationer skyldes defensive ændringer, mener han.

- Vi har forbedret os defensivt og lukket for standardsituationerne. Over halvdelen af målene mod os var på dem. Men i de seneste kampe har jeg kunne stille med samme forsvarskæde, og det har givet mere stabilitet.

Allan Kuhn tror derfor på en lige kamp mod Randers.

– Det er en utrolig vigtig kamp for begge hold, og holdene kender hinanden godt. Så jeg tror, det bliver en meget lige kamp. Jeg kan se, at de er svage favoritter. Men vi er på hjemmebane, og vi har fået en masse selvtillid på det sidste, så jeg vil kalde den fifty-fifty.

Hobro og Randers mødes lørdag klokken 16.


SENESTE NYHEDER

18. JUL 2019 • 19:55 FOR ABONNENTER
Nu kører toget: Kulturhuset vil købe pakhus
18. JUL 2019 • 18:10
Affaldskaos ved strand afværget
18. JUL 2019 • 17:30 FOR ABONNENTER
Leder: Prøv med fri konkurrence i stedet for spark i røven
18. JUL 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
18. JUL 2019 • 13:35 FOR ABONNENTER
Huspriserne tordner opad
18. JUL 2019 • 12:49
Nexøspiller skifter til RIK

MEST LÆSTE SPORT

17. JUL 2019 • 19:12 FOR ABONNENTER

Leder: Tænk jer om, inden I trækker politikerne ned i sølet

17. JUL 2019 • 18:08 FOR ABONNENTER

Politiker om konflikten i Snogebæk: Monopol er sjældent godt

17. JUL 2019 • 17:20

Nexøs byfest får dansetelt

17. JUL 2019 • 16:37 FOR ABONNENTER

Aldrig har der været så mange turister

17. JUL 2019 • 15:30 FOR ABONNENTER

Kommunen opgiver nye boliger nord for Rønne

Mest læste