Lokalformand: Landbrugets afbud til Folkemødet handler om signalværdi

16. NOV 2018 • 19:51 • AF SOFIE EJDRUP

Lokalformand: Landbrugets afbud til Folkemødet handler om signalværdi

Debatten om skyhøje overnatningspriser under Folkemødet og pengegriske bornholmere har kørt, siden interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer onsdag meldte afbud til næste års folkefest i Allinge.

– I forvejen har det været dyrt, og vi har i flere år advaret om, at udgifterne løber løbsk. Men priserne på transport og overnatning har ikke fundet et fornuftigt leje, udtalte direktør Morten Høyer fra Landbrug & Fødevarer til Børsen.

Ét af de overnatningssteder, som interesseorganisationen benytter, har varslet, at prisen per overnatning stiger med 50 procent næste år, fortalte direktøren, som nu vil undersøge, om pengene ”kan bruges bedre et andet sted”.

Ifølge formand for Landbrug & Fødevarers bornholmske afdeling, Lars-Ole Hjorth-Larsen, handler afbuddet dog også om at undgå at sende et forkert signal oven på en historisk dårlig høst. Som konsekvens af sommerens tørke, er hver femte danske heltidslandbrug konkurstruet, og det må Landbrug & Fødevarer naturligvis tage højde for, mener formanden.

– Jeg er sikker på, at der er en vis signalværdi i det. Og ved at sige, at man ikke kommer til Folkemødet, så har man jo også bidraget til at holde igen med omkostningerne. Når landbruget ikke har tjent så mange penge i år, er det ganske naturligt, at hovedorganisationen skal holde lidt igen, siger han.

Landbrug & Fødevarer har i en årrække haft ét af Folkemødets største telte og er kendt for at holde store fester med gratis mad og drikke. Desuden har organisationen som såkaldt demokratipartner årligt støttet Folkemødet med 140.000 kroner. Landbrug & Fødevarer vurderer, at man ved ikke at deltage i næste års Folkemøde vil spare mellem en til to millioner kroner.

– I sidste ende er det jo landmændene, der skal betale, for det er os, der ejer Landbrug & Fødevarer i København. Så hvis de bruger mere end sået, er det os, der skal betale. Derfor synes jeg egentlig, det er fornuftigt – i hvert fald næste år – at undlade at bruge de penge, siger Lars-Ole Hjorth-Larsen, der tilføjer:

– Når det så er sagt, er vi da som lokalforening lidt ærgerlige over, at de ikke kommer mere, fordi vi synes, det var en stor, professionel og meget velbesøgt stand.

Lokalafdeling tropper op

Selvom hovedorganisationen har droppet næste års Folkemøde, har Landbrug & Fødevarers bornholmske lokalafdeling fortsat tænkt sig at have sin egen stand i Allinge.

– Vi har ikke tænkt os at skulle have en mindre stand. Det er ud fra den betragtning, at Folkemødet er et godt sted at møde folk, der ikke ved så meget om landbruget, siger Lars-Ole Hjorth-Larsen.

– Vi har ikke tænkt os at skrue ned for ambitionsniveauet i 2019, tilføjer han.

Samtidig vil repræsentanter fra interesseorganisationens hovedkontor i København være til stede ved Folkemødet.

– De vil bare være færre, og de vil ikke have deres egen stand, men komme rundt og besøge forskellige andre steder og deltage i debatter, afslutter Lars-Ole Hjorth-Larsen.


SENESTE NYHEDER

20. FEB 2019 • 19:15 FOR ABONNENTER
Privatskoler har afvist masser af børn
20. FEB 2019 • 19:09 FOR ABONNENTER
Begge Rønne-skoler tæt på tre børnehaveklasser
20. FEB 2019 • 18:24 FOR ABONNENTER
Der skal skabes mere miljø på havnen i Tejn
20. FEB 2019 • 17:04 FOR ABONNENTER
Onsdagens leder: En kedelig kanin
20. FEB 2019 • 15:55
Ny take away slår dørene op
20. FEB 2019 • 14:45 FOR ABONNENTER
Hans Rømer Skolen er tilbage på to spor
20. FEB 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. FEB 2019 • 08:29
Stjålet bil fundet udbrændt
20. FEB 2019 • 15:55
Ny take away slår dørene op

Mest læste