10 procent har skrevet under: 3F-medlemmer er klar til at vælte formanden
3F Bornholms formand, Jens Skovgaard. Arkivfoto: Berit Hvassum

16. NOV 2018 • 12:37 • AF MIE MØLBAK

10 procent har skrevet under: 3F-medlemmer er klar til at vælte formanden

Mere end hver tiende medlem af 3F Bornholm har erklæret mistillid til formand Jens Skovgaard. Fagforeningen er dermed klar til at afholde en ekstraordinær generalforsamling, hvor medlemmerne har mulighed for at vælge en ny formand.

– Det har ikke været svært at samle underskrifterne. Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi får væltet formanden, siger Jacob Aaby Svendsen, der er formand for byggeriets brancheudvalg i 3F.

De påkrævede 10 procent svarer til 233 underskrifter.

Medlemmerne har konkret skrevet under på, at de nærer mistillid til formanden og ønsker en ekstraordinær generalforsamling med valg af formand på dagsordenen.

Underskrifterne afleveres efter planen lørdag.

Finn Pedersen stiller op

Det bliver tidligere faglig sekretær i 3F Bornholm, Finn Pedersen, der stiller op som modkandidat til Jens Skovgaard.

– Finn er dygtig, og han er fagforeningsmand til fingerspidserne, siger Jacob Aaby Svendsen.

Som faglig sekretær havde Finn Pedersen ansvaret for byggebranchen i fagforeningen. Hans opsigelse tidligere i år kom som reaktion på en konflikt mellem byggegruppen og bestyrelsen.

Byggegruppen føler sig snigløbet af Jens Skovgaard. Gruppen mener, at formanden aktivt pressede på for at sikre, at en anden end byggeriets kandidat, Morten Riis, blev valgt til bestyrelsen på en generalforsamling i foråret.

– Normalt får grupperne selv lov til at vælge, hvem der skal repræsentere dem i bestyrelsen, men fordi det var Morten Riis, ville formanden ikke have ham valgt. Det hører sig ikke hjemme i en demokratisk fagforening, siger Jacob Aaby Svendsen.

Der er endnu ikke sat en dato for afholdelse af den ekstraordinære generalforsamling, men Jacob Aaby Svendsen regner med, at det bliver mellem 14 dage og en måned efter, underskrifterne er afleveret.

Ifølge 3F Bornholms vedtægter skal mindst 90 procent af underskriverne dukke op til den ekstraordinære generalforsamling. Hvis de fremmødte vælger en ny formand, skal valget derefter ud i en urafstemning, før det er gældende.

SENESTE NYHEDER

20. MAJ 2019 • 18:14 FOR ABONNENTER
Kæmpe flertal vil skyde sælerne
20. MAJ 2019 • 15:34 FOR ABONNENTER
Saunagus bliver fast sommeraktivitet hos Nexø Camping

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. MAJ 2019 • 07:29
Fuglene fejres i Svartingedalen
20. MAJ 2019 • 08:10

28 bilister blitzet

Mest læste