Transportministeren i hård kritik af Molslinjen

1. NOV 2018 • 10:10 • AF MIE MØLBAK

Transportministeren i hård kritik af Molslinjen

Transportministeriet udtaler nu skarp kritik af Molslinjen for rederiets færgefart til og fra Bornholm.

Det skriver ministeriet på sin hjemmeside:

– Jeg har fulgt den seneste tids debat om Molslinjens færgebetjening af Bornholm, og jeg hæfter mig ved de mange forsinkelser og aflysninger, som selvfølgelig i høj grad berører passagererne. Det er utilfredsstillende, at passagererne ikke kan regne med en stabil færgetrafik, fortæller transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Molslinjen overtog færgebetjeningen af Bornholm efter Færgen 1. september. Siden da har der været en del forsinkelser og aflysninger.

Det er blandt andet dét, der nu får ministeren på banen med sin kritik.

Molslinjen må kun aflyse afgangene med hurtigfærgen, Express 1, hvis vindstyrken er over 16 meter per sekund, eller hvis bølgehøjden er på mere end 3,0 meter. Og i de tilfælde er rederiet forpligtet til at sætte Povl Anker ind som erstatningsfærge. Det fremgår af kontrakten mellem Molslinjen og ministeriet.

– Hvis hurtigfærgen på grund af dårligt vejr ikke kan sejle, så skal Molslinjen – hvis vejret tillader det – indsætte erstatningsfærgen, og så skal passagererne informeres i så god tid som overhovedet muligt, så de ved, hvilken situation de står i, forklarer ministeren.

Molslinjen må kun helt undlade at sejle, hvis vindstyrken er over 23 meter per sekund, hvis vandstanden i havnen afviger væsentligt fra havnens normale middelvandstand, hvis der er så tæt tåge, at sejlhastigheden skal nedsættes, eller hvis hav og/eller farvand ikke er farbart på grund af is.

Ifølge kontrakten bliver Molslinjen pålagt en bod for enhver forsinkelse på mere end ti minutter, aflysning eller manglende indsættelse af erstatningsfærgen. Molslinjen er dog fritaget for at betale, hvis den rettidigt kan dokumentere, at der er tale om såkaldte bodsfritagende forhold som for eksempel ekstremt vejr eller ulykker.

Men Molslinjen har ikke overholdt kravet om at indsende dokumentation til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet om færgetrafikken for september måned, hvilket rederiet også får kritik for af ministeren.

SENESTE NYHEDER

26. JUN 2019 • 15:45 FOR ABONNENTER
Bornholms Landbrug: Det kan koste dyrt
26. JUN 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
26. JUN 2019 • 12:11SPORT
Magnus Cort klar til Tour de France

MEST LÆSTE BORNHOLM

25. JUN 2019 • 16:19
Nu takker direktøren af
25. JUN 2019 • 21:41
Købmand med overskud
25. JUN 2019 • 20:03 FOR ABONNENTER

Ombygning til madskole er nu i gang

25. JUN 2019 • 18:17 FOR ABONNENTER

Selvtilliden har fået et kæmpeboost

25. JUN 2019 • 17:27

100.000 kr. cyklet ind

Mest læste