Mystik om Nexøs offentlige toiletter: Hvorfor er de ikke åbne?
Foto: Mikkel Skot Hansen

18. OKT 2018 • 19:54 • AF SOFIE EJDRUP

Mystik om Nexøs offentlige toiletter: Hvorfor er de ikke åbne?

Erhvervsdrivende i Nexø har længe klaget over for få toiletter i byen. Nu ser det ud til, at Bornholms Regionskommune har lyttet.

I hvert fald er det underjordiske dametoilet på Toldbodgade genåbnet onsdag morgen efter at have været lukket i efterårsferiens øvrige dage. Herretoilettet er dog stadig aflåst.

Det fortæller Ditte Lyster Andersen, ejer af Havnegrillen, som ligger få meter fra de offentlige toiletter.

– Jeg har i flere år sagt, at vi ikke skal lukke vores offentlige toiletter per 1. oktober. De sidste to uger har jeg haft i gennemsnit 25 til 35 gæster om dagen, der har spurgt, om det er rigtigt, at man ikke kan komme af med vandet i Nexø, siger Ditte Lyster Andersen, som er glad for at dametoilettet nu er åbnet.

– Når mandlige turister spørger om de kan låne mit toilet, henviser jeg dem til dametoilettet. Jeg ved ikke, hvad jeg ellers skal gøre, for jeg må ikke låne dem mit eget toilet.

Det er på nuværende tidspunkt uklart, hvorfor det underjordiske dametoilet er blevet genåbnet, da de ansvarlige for driften af Nexøs offentlige toiletter ikke træffes i efterårsferien.

Ifølge Steen Pedersen, driftleder ved Bornholms Regionskommunes Ejendomsservice, burde både herre- og dametoilettet være åbent hele uge 42.

17. APR 2019 • 14:16 FOR ABONNENTER

Investorer sætter frist for et nyt kulturhus

17. APR 2019 • 13:55

Politiet efterlyser cykel

Mest læste

16. APR 2019 • 11:55 FOR ABONNENTER

Europamesteren vendte hjem til Bornholm

14. APR 2019 • 07:50 FOR ABONNENTER

Corts styrke ligger på sofaen