3F får ny faglig sekretær oven på stor konflikt

18. OKT 2018 • 12:01 • AF MIE MØLBAK

3F får ny faglig sekretær oven på stor konflikt

Valget er faldet på Jan Rathkjen som ny faglig sekretær i 3F Bornholm. Den 52-årige jyde, der kommer fra en lignende stilling i 3F Midtjylland, startede i sit nye job 1. oktober.

Det oplyser formanden for 3F Bornholm, Jens Skovgaard i en pressemeddelelse.

Jan Rathkjen har været chauffør det meste af sit arbejdsliv, men har også arbejdet på fabrikker. Derfor overtager han nu transportområdet i 3F Bornholm.

– Både som chauffør og på fabrik har jeg altid kæmpet for ordentlige løn- og arbejdsvilkår, og det er nok grunden til, at jeg i sammenlagt cirka 15 år har været tillidsvalgt på de arbejdspladser, jeg har været ansat. Dette arbejde vil jeg forsøge at videreføre i min nuværende ansættelse, siger Jan Rathkjen i pressemeddelelsen.

Da Jan Rathkjen har sine spidskompetencer inden for transportområdet har ansættelsen givet anledning til nogle omrokeringer i fagforeningen.

Konflikten

Stillingen som faglig sekretær blev ledig, da Finn Pedersen, der havde ansvar for byggebranchen, tidligere på året sagde sin stilling op. Opsigelsen kom som reaktion på en konflikt mellem byggegruppen og bestyrelsen.

Byggegruppen følte sig snigløbet og kuppet. Gruppen mente, at ledende bestyrelsesmedlemmer og særligt formand Jens Skovgaard aktivt og uden den øvrige bestyrelses vidende pressede på for at sikre et andet bestyrelsesmedlem på byggeriets pladser i bestyrelsen end Morten Riis, som et enigt brancheudvalg ellers ønskede.

Nu har faglig sekretær Bo Nielsen overtaget Finn Pedersens ansvarsområde.


Ny fordeling af ansvar

Jan Rathkjen overtager transportområdet fra Jonna Nielsen, der dog stadig har de specielle transportoverenskomster så som Falck, vaskerier og vinduespudsere. Derudover har hun ansvar for privat service, hotel og restauration.

Jan Rathkjen får også ansvaret for det tværfaglige arbejdsmiljøarbejde, og så skal han dele gartneri, land- og skovbrug med Bo Nielsen.

Bo Nielsen har overtaget Finn Pedersens tidligere ansvarsområde med alle byggebranchens overenskomster. Han er desuden ansvarlig for uddannelse af tillidsvalgte.

Formand Jens Skovgaard har det overordnede og juridiske ansvar for hele afdelingens drift og er derudover fortsat ansvarlig for industriområdet og industriens overenskomster.

Næstformand Merete Koch er næstformand og har det overordnede ansvar i formandens fravær. Desuden er hun fortsat ansvarlig for de offentligt ansatte medlemmer og deres overenskomster samt for arbejdsskadesager og sygedagpengesager.

Kilde: 3F Bornholm

SENESTE NYHEDER

20. MAR 2019 • 20:53
Farvel til skøjtebanen
20. MAR 2019 • 19:29 FOR ABONNENTER
Kan en tunnel til Sverige løse Bornholms største problemer?
20. MAR 2019 • 17:41 FOR ABONNENTER
Arbejdet med Allinges nye vej er startet
20. MAR 2019 • 15:15 FOR ABONNENTER
Kommunen venter meget svært budget for næste år

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. MAR 2019 • 09:00
Restaurant i Allinge til salg
20. MAR 2019 • 13:54
Butikken åbner ikke igen
20. MAR 2019 • 07:15
DF har fundet sin nye formand
20. MAR 2019 • 12:03 FOR ABONNENTER

Onsdagens leder: Hvem kan samle 3F?

Mest læste