Thor Gunnar Kofoed i hård konkurrence om toppost: Jeg vil trække på mit netværk
Foto: Allan Rieck

16. OKT 2018 • 20:02 • AF REDAKTIONEN

Thor Gunnar Kofoed i hård konkurrence om toppost: Jeg vil trække på mit netværk

Landsorganisationen Landbrug og Fødevarer skal have ny viceformand, og blandt kandidaterne finder man den tidligere politiker Thor Gunnar Kofoed.

Han meldte sig i sidste uge – som den første – ind i kampen om posten, der af Landbrugsavisen kaldes krævende og tidrøvende.

Mandag valgte Bornholms Landbrug og Fødevarer at bakke op om Thor Gunnar Kofoeds kandidatur, men bornholmeren får konkurrence, når der er delegeretmøde den 7. og 8. november.

Indtil videre har svineproducent Torben Lyngsøe Povlsen fra Fyn, landmand og godsejer Frederik Lüttichau fra Lolland samt godsejer Poul Henrik Prahl fra Sjælland skrevet sig listen af kandidater.

Thor Gunnar Kofoeds gode kontakter i Bruxelles, hvor han ofte har haft sin gang, lægges til grund for, at han er en god kandidat, lyder det fra Lars-Ole Hjorth-Larsen, formand for Bornholms Landbrug og Fødevarer. Det siger han til Landbrugsavisen.

Selv er Thor Gunnar Kofoed blevet overrasket over, hvor mange opringninger han har fået, hvor folk har opfordret ham til at gå efter viceformandsposten. Det siger den nuværende formand i organisationens frøsektion i en video, som er sendt ud til frøsektionens medlemmer, beretter Landbrugsavisen.

Han har været formand for frøsektionen siden 1996 og her blandt andet arbejdet pesticidområdet, som også hører under viceformandsposten i Landbrug og Fødevarer.

– Der er synergieffekter. Det netværk, jeg har på frøområdet, kan jeg bruge som viceformand, derfor har jeg sagt ja til at stille op, siger Thor Gunnar Kofoed ifølge Landbrugsavisen.

17. APR 2019 • 14:16 FOR ABONNENTER

Investorer sætter frist for et nyt kulturhus

17. APR 2019 • 13:55

Politiet efterlyser cykel

Mest læste

16. APR 2019 • 11:55 FOR ABONNENTER

Europamesteren vendte hjem til Bornholm

14. APR 2019 • 07:50 FOR ABONNENTER

Corts styrke ligger på sofaen