Den første blomstervin i handlen: 480 flasker er skudt af sted på en måned
Foto: Berit Hvassum

11. OKT 2018 • 16:28 • AF NIELS EBDRUP

Den første blomstervin i handlen: 480 flasker er skudt af sted på en måned

Henrik Birk Jensen har lanceret den første vin fra Rock Island Winery. Den smager af hyldeblomst, og snart følger andre vine med blomstersmag.

Iværksætteren er startet med at lave vin i Tejn, og hans første vin er altså en en hyldeblomstlemonade, der har fået cidergær, så den bliver mousserende.

– Vi kan kalde det blomstervin. Jeg er hooked på at bruge blomster som aroma, og jeg arbejder på vine med smag af rosenblade, lavendel og kamilleblomst. Det, synes jeg, er interessant – mousserende drikke med smag af blomster. Men med tiden skal der også findes frugter, som skal presses og andet i den dur, fortæller Henrik Birk Jensen.

Hyldeblomstvinen har en alkoholprocent på 6,2 procent, og for en måneds tid siden havde vinproducenten 600 flasker klar af den – den første omgang.

– Med gode priser og rabatter er der skudt 480 flasker af sted på en måned. Det tror jeg er meget fornuftigt, vurderer Henrik Birk Jensen.

Planen er, at vinen med smag af rosenblade er klar til salg om halvanden uge, og om en måned er en ny omgang hyldeblomstvin klar.

22. JUN 2019 • 18:31 FOR ABONNENTER

Et Matador-eventyr

Mest læste