Ministeren opfordrer til tæt dialog om færgetrafikken
Foto: Berit Hvassum

9. OKT 2018 • 15:37 • AF TOMMY KAAS

Ministeren opfordrer til tæt dialog om færgetrafikken

Transportminister Ole Birk Olesen er opmærksom på Molslinjens første tid som operatør på færgebetjeningen af Bornholm, og ministeren har forståelse for, at der kan opleves visse udfordringer, når man på en ø som Bornholm, der er så afhængig af sin færgebetjening, skal vænne sig til en ny kontrakt med en ny operatør.

Sådan lyder det fra Transport-, bygnings- og boligministeriet, efter at Bornholms Tidende har rettet henvendelse til ministeriet i kølvandet på de utilfredsheder, der er opstået i forbindelse med færgeskiftet.

For en god måned siden overtog Molslinjen færgebetjeningen af Bornholm under navnet Bornholmslinjen efter rederiet Færgen. Det har skabt en del debat på Bornholm, blandt andet fordi der er indført gebyrer på ændring af billetter, fordi fragtfolk oplever stigende priser, og fordi Bornholmslinjen har aflyst færgeafgange ved 16 sekundmeter.

Både Venstres Peter Juel Jensen og Socialdemokratiets Lea Wermelin har fortalt, at de vil tage sagerne op, og Ole Birk Olesen er opmærksom på, at sagen om færgebetjeningen er noget, der optager de to bornholmske folketingsmedlemmer, fortæller ministeriet.

Hvad vil ministeren – hvad kan ministeren – gøre ved de problemstillinger, som ifølge bornholmerne har vist sig i kølvandet af, at Bornholm har fået en ny færgeoperatør?

– Ministeren følger fortsat udviklingen i Molslinjens færgebetjening og opfordrer til, at Molslinjen og Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm indgår i tæt dialog om de eventuelle problemstillinger, som parterne finder, der måtte være, lyder svaret fra Transport-, bygnings- og boligministeriet.

Mest læste