Regeringen vil gøre krydstogtturismen i Østersøen grønnere
Foto: Jens-Erik Larsenn

9. OKT 2018 • 10:41 • AF TOMMY KAAS

Regeringen vil gøre krydstogtturismen i Østersøen grønnere

Krydstogtturismen i Østersøen skal være mere miljøvenlig. Det mener regeringen, som i sit nye klimaudspil "Sammen om en grønnere fremtid" blandt andet sætter fokus på et projekt i Østersøen.

Regeringen vil tage initiativ til et internationalt samarbejdsprojekt for at fremme mere miljøvenlig krydstogtturisme i Østersøregionen i samarbejde med erhvervet, myndigheder, turistorganisationer med videre, hedder det i regeringens nye udspil, der er blevet præsenteret i dag.

I arbejdet skal også overvejes muligheder for at udbrede anvendelsen af landstrøm i havne, så skibene kan slukke deres egne motorer, hedder det i udspillet.

– Regeringen vil samtidig undersøge mulighederne for at fremme fælles tiltag i internationale fora for nye krydstogtskibe for at fremme mere miljøvenlig krydstogtturisme.

Landbruget er også med

Miljø- og fødevarerminister Jakob Ellemann-Jensen siger i forbindelse med præsentationen, at landbruget også skal være en del af klimaindsatsen i regeringens klimaudspil.

– Vi skal finde kloge måder at gøre det på. Regeringen afsætter 150 millioner kroner til ammoniakreduktion i landbruget. Vi afsætter 90 millioner til mere klimavenligt landbrug. Og vi har tidligere med Socialdemokratiet afsat 50 millioner kroner til bedre jordfordeling i landbruget, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Hvis regeringens klimaudspil bliver vedtaget, vil Danmark være godt på vej mod at opfylde sine klimaforpligtelser over for EU. Udspillet sigter mod at opnå en reduktion på lige knap 32 millioner ton CO2 i atmosfæren.

SENESTE NYHEDER

14. DEC 2018 • 15:35 FOR ABONNENTER
Kommunens miljøfolk slås med kæmpe arbejdspukkel
14. DEC 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

13. DEC 2018 • 18:08
Marianne tager afsked med Svaneke

Mest læste