34 procent færre er på kontanthjælp
Foto: Berit Hvassum

9. OKT 2018 • 09:34 • AF REDAKTIONEN

34 procent færre er på kontanthjælp

Bornholm er blandt de steder i landet, som har oplevet det største fald i antallet af personer i kontanthjælpssystemet.

De seneste to år er antallet faldet med 34,2 procent procent, fremgår det af tal fra Beskæftigelsesministeriet.

På landsplan er antallet af personer i kontanthjælpssystemet faldet med 28.200 fuldtidspersoner fra april 2016 til juni 2018, når der tages højde for sæsonudsving. Faldet udgør 18 procent, viser de nye tal.

– Det er endnu et bevis på, at det er hele landet, der nyder godt af væksten. Det er meget positivt, at vi får flere med, uanset om det er i kommuner i landdistrikterne eller ved storbyerne, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen ifølge en pressemeddelelse fra ministeriet.

– Det er afgørende for livskvaliteten for de mennesker, der har stået uden for arbejdsmarkedet, at de får en fod inden for. Det gavner primært dem, men i høj grad også samfundet og den fortsatte vækst. Vi har brug for alle kræfter for at fortsætte den positive udvikling, siger ministeren.

Ud over Bornholm har Solrød, Furesø, Greve, Allerød, Lemvig og Lejre oplevet de største fald med over 30 procent på to år.

I perioden fra april 2016 til maj 2018 faldt det samlede antal offentligt forsørgede på landsplan med i alt 49.400 fuldtidspersoner. Langt den største del af faldet skyldes færre personer i kontanthjælpssystemet og på efterløn, mens antallet af personer på førtidspension, fleksjob, ledighedsydelse, ressourceforløb, revalidering, forrevalidering samt sygedagpenge og jobafklaringsforløb steg med 5.100 fuldtidspersoner, oplyser ministeriet.

20. JUN 2019 • 09:24

Syngende mand var til gene

Mest læste