Leonora Christina bliver stjerne i kæmpe musical

8. OKT 2018 • 20:02 • AF MIE MØLBAK

Leonora Christina bliver stjerne i kæmpe musical

Det historiske drama om kongedatteren Leonora Christina, der blandt andet har siddet fængslet på Hammershus, bliver nu til en musical på Odense Teater.

– Med et stærkt og musikalsk cast, én af Danmarks mest succesrige instruktører og et helt symfoniorkester i orkestergraven er Leonora Christina Odense Teaters største satsning nogensinde, skriver teatret i en pressemeddelelse.

På rollelisten findes blandt andre bornholmske Joakim Tranberg, der skal spille kronprins Frederik.

Musicalen udspiller sig i 1659, fortæller Odense Teater i pressemeddelelsen:

"Foran den svenske konges højeste domstol står kongedatteren Leonora Christina. Hun skal forsvare sin syge mand, rigshofmester Corfitz Ulfeldt, der er anklaget for højforræderi mod den svenske konge. Parret Ulfeldt har længe spillet et diplomatisk dobbeltspil og skaffet sig allierede i både Sverige, Frankrig og Holland for at fremprovokere en krig i Danmark i forsøget på at tilkæmpe sig magten over landet. Men ikke alt går som forventet. Leonora Christina må opgive alt, hvad hun elsker og kun gennem et sidste listigt forræderi kan hun frelse sit eget liv."

Peter Langdal er sceneinstruktør på musicalen, der har Xenia Lach-Nielsen og Troels Lyby i hovedrollerne som Leonora Christina og hendes mand Corfitz Ulfeldt. Derudover medvirker blandt andre også Stig Rossen, Lars Simonsen og Anders Gjellerup Koch.

Musicalen opføres med 70 mand i orkestergraven i samarbejde med Den Fynske Opera og Odense Symfoniorkester.

Leonora Christina får premiere i Odeons Store Sal med plads til 1500 publikummer den 22. januar 2019 og spiller frem til den 15. februar 2019.

20. JUN 2019 • 09:24

Syngende mand var til gene

Mest læste