Melsted Havn blev fejret med honningsyp
Poul Kofoed præsenterer den nye version af sin bog. Foto: Allan Rieck

7. OKT 2018 • 11:05 • AF SOFIE EJDRUP LARSEN

Melsted Havn blev fejret med honningsyp

– Honningsyp?

– Nej tak, jeg er på arbejde.

– Derfor kan du da godt snuppe et glas.

Stemningen var god, da genudgivelsen af Poul Kofoeds historiske bog om Melsted Havn blev fejret af Melsted Havneforening fredag eftermiddag.

Det gamle havnehus, Freja, var tætpakket med foreningens medlemmer, der med et glas hjemmelavet honningsyp i hænderne, skænket af foreningens formand, Ole Hertz, opmærksomt lytede til Poul Kofoeds præsentation af bogen, "Melsted Havn gennem 100 år, 1884 - 1984".

– Det er en 34-årig gammel nyhed, der præsenteres her, sagde Poul Kofoed blandt andet om sin bog, som han skrev tilbage i 1984, da han selv var 30 år gammel.

– Bogen er et opslagsværk, som man kan lære noget af. Den kan ødelægge en god diskussion, tilføjede han grinende.

Lokalhistorie skal bevares
Billederne er forbedret, en kildeliste er føjet til, og faktuelle småfejl er rettet her og der, men ellers har den nye version af bogen ikke gennemgået de store forandringer i forhold til den oprindelige udgave, fortalte Poul Kofoed.

Hvert eneste bogstav i bogen måtte dog tastes manuelt ind, da den oprindelige bog var skrevet på en skrivemaskine og ikke digitaliseret.

Poul Kofoed skrev i sin tid bogen for at bevare Melsted Havns historie:

– Det ville være synd, hvis historien gik i glemmebogen, sagde han og tilføjede, at han generelt går meget op i lokalhistorie.

– Poul har altid interesseret sig for Melsted, bekræftede hans forældre, Henry og Kirsten Kofoed, der også var tilstede ved fredagens reception.

Mest læste