Forening: Skovhjælperne har ret til at klage officielt

24. SEP 2018 • 12:22 • AF JAKOB MARSCHNER

Forening: Skovhjælperne har ret til at klage officielt

De syv udviklingshæmmede fra projektet Skovhjælperne bør ikke flyttes fra skoven til Team Østergade i Rønne, før de har fået kommunens afgørelse prøvet i Ankestyrelsen.

Det mener Henrik Stilling, bornholmsk formand for Landsforeningen LEV, en privat landsdækkende forening for udviklingshæmmede og deres pårørende.

– Hvis kommunen i sidste ende vil fortsætte med planen om at flytte borgerne, er der nogle helt grundlæggende retssikkerhedsprincipper, som kommunen skal overholde, siger han.

Først skal kommunen dog konkret og individuelt vurdere hver af de syv skovhjælperes behov. På den baggrund skal kommunen nå frem til, hvilket tilbud den enkelte skal have.

– Desuden skal kommunen være opmærksom på behovet for at yde særlig bistand til den enkelte borger, så vedkommende kan medvirke i egen sag samt eventuelt påklage kommunens afgørelse til Ankestyrelsen, siger Henrik Stilling.

– Endelig vil jeg opfordre kommunen til at give opsættende virkning, således at kommunen venter med at eksekvere en eventuel flytning, indtil borgere, som er interesserede i dette, har fået efterprøvet kommunens afgørelse i Ankestyrelsen.

– På denne måde sikrer man, at der træffes de rigtige beslutninger for den enkelte borger, og man undgår at skulle udsætte borgeren for eventuelle nye flytninger eller revisiteringer med stress og mistrivsel til følge for borgeren, siger Henrik Stilling.

LEV Bornholms bornholmske kredsformand opfordrer dog allerførst kommunalbestyrelsens medlemmer til selv at møde skovhjælperne. Foreningen vil også arbejde for, at sådan et dialogmøde kommer i stand.

– Inden vi overhovedet når så langt, vil jeg appellere til, at både politikerne bag budgetforliget og de embedsmænd, der er involveret i forslaget, tager sig tid til at mødes ansigt til ansigt med de pårørende og se dem dybt i øjnene, siger Henrik Stilling.

– Der er stadig tid til at få gjort dette på en rigtig måde, hvor borgerne bliver inddraget og deres pårørende hørt.

Han oplyser samtidig, at LEV Bornholm kender Team Østergade som et godt tilbud, og at foreningen generelt har tillid til, at kommunens socialpædagoger og sagsbehandlere kan finde passende tilbud til udviklingshæmmede førtidspensionister.

SENESTE NYHEDER

16. JUN 2019 • 14:53 FOR ABONNENTER
Brugsen i Allinge sætter ny salgsrekord ved Folkemødet
16. JUN 2019 • 11:12 FOR ABONNENTER
Lotte Svendsen: Vi skal have flere kvinder ind i filmbranchen
16. JUN 2019 • 10:59
DMI: Det var skybrud

MEST LÆSTE BORNHOLM

15. JUN 2019 • 06:52
Carl Edvard Mogensen er død
15. JUN 2019 • 08:33
Få en gratis sofa fra Povl Anker
15. JUN 2019 • 06:10
Brøddegade 28 skal sælges

Mest læste