Bornholm indtager andenplads: Over halvdelen af flygtninge er i arbejde
Arkivfoto: Allan Rieck

21. SEP 2018 • 07:40 • AF MARIE HOFMAN

Bornholm indtager andenplads: Over halvdelen af flygtninge er i arbejde

Bornholm er dygtige til at få flygtninge i arbejde.

58,9 procent af flygtninge er lige nu beskæftiget på Bornholm, det viser nyeste fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Det er dermed langt over landsgennemsnittet på 36 procent, og Bornholm indtager en andenplads kun overgået af Ærø Kommune.

Og det glæder borgmester Winni Grosbøll (A).

Årsagen skal findes i den sammenhængende indsats, man har på Bornholm, mener hun.

– Vi lykkes godt med det her, fordi vi har et tæt samarbejde med de private virksomheder på øen, vi har nogle dygtige integrationsmedarbejdere i kommunen, og så samarbejder vi med Campus der har sprogskolen. Så vi har hele tiden haft for øje at lave målrettede forløb, der er virksomhedsrettede, siger Winni Grosbøll til Tidende.

Generelt har Bornholm længe ligget højt i målingerne. Sidste år indtog kommunen førstepladsen for flest flygtninge i arbejde. For arbejde er topprioritet, hvis flygtninge skal integreres, understreger Grosbøll.

– Først og fremmest er det godt for den enkelte, men det er også godt for det bornholmske samfund, hvor de indgår i en arbejdskraft, som vi jo mangler på mange områder på bornholm.

Samme statistik fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at 45 procent af flygtningekvinder på Bornholm nu er i beskæftigelse. Og det er især en gruppe der er vigtig at integrere i det bornholmske arbejdsmarked, understreger Winni Grosbøll.

– At kvinder også får et arbejde, det er med til at integrere dem i det danske samfund og lære dem den danske norm, der hedder, at mænd og kvinder er ligestillet. Og så har vi også nogle brancher her på Bornholm, hvor det er helt oplagt at lave nogle målrettede indsatser for at rekruttere kvinderne - for eksempel sosu-assistenter, hvor vi lige nu oplever stor mangel.


17. JUL 2019 • 18:08 FOR ABONNENTER

Politiker om konflikten i Snogebæk: Monopol er sjældent godt

17. JUL 2019 • 17:20

Nexøs byfest får dansetelt

17. JUL 2019 • 16:37 FOR ABONNENTER

Aldrig har der været så mange turister

17. JUL 2019 • 15:30 FOR ABONNENTER

Kommunen opgiver nye boliger nord for Rønne

Mest læste