Sportchef ærgerlig over forsømte fodboldbaner
Foto: Berit Hvassum

13. SEP 2018 • 20:04 • AF ANETTE VESTERGAARD

Sportchef ærgerlig over forsømte fodboldbaner

Ifølge en dugfrisk analyse fra Bornholms Regionskommune er der utilfredshed med vedligeholdet på de fire stadioner, hvor den daglige drift er udliciteret til entreprenørvirksomheden Arkil.

De fire stadioner blev for tre år siden lagt ind under et samlet udbud på grønne områder, og det var en stor fejl, erkendte Carsten Clemmensen i Bornholms Tidende i går:

– Det kræver stor viden og specialmaskiner, når man plejer fodboldbaner. Det er to vidt forskellige ting at klippe græs i byparken og pleje stadioner, udtalte idrætsinspektøren i BRK.

Vi vil have Carsten tilbage

Et af de pågældende stadioner ligger i Aakirkeby, og her er den lokale sportschef 100 procent enig i Clemmensens kritik:

– Også i den grad. Der bliver ikke slået græs forud for kampene, der vokser ukrudt overalt og buske og hække bliver ikke klippet, siger Kasper Rasmussen fra AaIFs fodboldafdeling.

Ifølge sportschefen har man gjort det til en vane at ringe og minde medarbejderne i PV Greve, som varetager vedligeholdet af de fire stadioner, om forestående kampe.

– Vi ringer til dem ca. hver 14. dag, fordi banen ikke er klar, når vi skal spille. De har ikke noget overblik over sæsonen, siger Kasper Rasmussen, der kun kan komme i tanke om én måde at løse problemet på:

– Vi vil gerne have, at Carsten Clemmensen kommer ind og overtager plejen af vores stadion igen. Det er jo ikke kun vores fodboldspillere, det går ud over, det er også eleverne på Davidskolen og Hans Rømer Skolen, for atletikfaciliteterne bliver heller ikke passet, siger Kasper Rasmussen.

Politisk vilje til at gribe ind

Erik Lund Hansen (A), formand for Job- Udvikling- og Fritidsudvalget, har hørt om utilfredsheden i Aakirkeby og han er parat til at følge op på kritikken af aftalen med Arkil/PV Greve:

– Vi har jo netop bestilt analysen for at få et overblik over, hvor og hvordan ressourcerne bruges bedst. Og hvis det viser sig, at aftalen i Aakirkeby ikke lever op til kravene i udliciteringsaftalen, så må vi jo komme efter dem, siger Erik Lund Hansen.

Han afventer nu input fra Idrættens Videns- og Kompetenceråd, som blev nedsat sidste år i forbindelse med impleteringen af den nye bornholmske idrætsstrategi.

– Herefter vil vi drøfte, hvordan vi bruger pengene mest fornuftigt. Og der kan vi jo tage udliciteringen med i diskussionen.

PV Greve er en del af entreprenørvirksomheden Arkil, som har hovedkvarter i Karlslunde. Selskabet er devis ejet af Greve Kommune.

Trods flere forsøg er det ikke lykkedes at få en kommentar fra PV Greve.

SENESTE NYHEDER

20. AUG 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
20. AUG 2019 • 11:55 FOR ABONNENTER
Klar til den tredje Handicap Tour Coop Bornholm
20. AUG 2019 • 11:41
Snellemark Centret blev evakueret
20. AUG 2019 • 08:12
21 bilister kørte for stærkt
20. AUG 2019 • 05:53
Han udgiver sin 40. bog
19. AUG 2019 • 21:19
Nyt liv i Snellemark

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. AUG 2019 • 08:19
Tyveri på hundeudstilling
19. AUG 2019 • 21:19
Nyt liv i Snellemark
19. AUG 2019 • 08:15
Påvirkede kvinder bag rattet
19. AUG 2019 • 07:08
Gadekæret er genåbnet

Mest læste

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen