Kagekonkurrence skal samle byen
Arkivfoto

13. SEP 2018 • 19:22 • AF NIELS EBDRUP

Kagekonkurrence skal samle byen

Tv-serien om den engelske kriminalkommissær Barnaby har gang på gang vist, at mord kan være ganske hyggelige. Men hvad sker der, hvis man fjerner mordet fra Barnaby? Jo, så står man tilbage med hyggen, en lille by og en kagebagekonkurrence – og det kan nok fortrylle de fleste.

I hvert fald Christina Schwartz, der selv har oplevet stemningen i de små engelske byer, der har være inspirationen til Midsomer-området i Barnaby-serien. Hun vil gerne være med til at genskabe den hyggelige stemning i Gudhjem. Derfor starter hun nu en kagebagekonkurrence i byen.

– Jeg har rejst meget i England. Der er så hyggeligt i de små landsbyer. De har en masse konkurrencer at være fælles om. Mændene kommer med den største gulerod, og damerne kommer med kager. Jeg synes, det kunne være så hyggeligt, hvis alle kvinderne i Gudhjem en gang om året kommer med en kage. Så laver vi en vandrepokal for flotteste kage, hvor man kan få sit navn på. Det kunne være lidt sjovt, hyggeligt og noget, byen kunne være fælles om, siger Christina Schwartz.

Også for de kagesultne

Årets kagebagekonkurrence er allerede planlagt, og den skal finde sted lørdag 29. september i Atlanten på Nørresand Havn. Foruden konkurrencen vil der også være mulighed for at spise de kager, der deltager.

– Dem, der kommer med en kage, skal betale 10 kroner, og dem, der bare gerne vil spise kage, skal betale 30 kroner, fortæller Christina Schwartz, der understreger, at man bestemt ikke behøver være mesterbager for at deltage i konkurrencen – det handler om at være med og have det sjovt.

Temaet er høst

Der er blevet valgt et tema for årets kager. Meget oplagt er temaet høst/efterår.

– Vi har jo Oluf Høst og familien Høst i Gudhjem, men det er ikke dem, der skal være udgangspunkt for kagerne. Det skal være efterårskager. På dagen kommer man med sin kage og stiller den i Atlanten – det lille skur på Nørresand. Så skærer man to stykker ud. Et til mig og et til min meddommer, Sara Tangø. Vi bedømmer kagerne ud fra, hvor tæt de kommer på efterårs-temaet. Og så skal de naturligvis smage godt, siger Christina Schwartz.

Pengene fra arrangementet går til præmier, nemlig vandrepokalen og et gavekort til en af Gudhjems restauranter, som vinderen af kagebagekonkurrencen modtager.
– Det er tænkt som noget hyggelig, byen kan være fælles om. Så håber vi bare, at der ikke sker nogen mord af den grund, siger Christina Schwartz med et grin.

SENESTE NYHEDER

19. NOV 2018 • 19:53 FOR ABONNENTER
Enhedslisten vil gøre klimadebatten nærværende
19. NOV 2018 • 19:29 FOR ABONNENTER
Ny butik slog dørene op i præstegården
19. NOV 2018 • 18:56
Organist modtog sin store pris
19. NOV 2018 • 17:44 FOR ABONNENTER
Nyt julebal kan blive en sjov tradition
19. NOV 2018 • 16:35 FOR ABONNENTER
Masser af ideer – men for få mennesker på klyngemøde
19. NOV 2018 • 14:33 FOR ABONNENTER
– Klimaforandringer er et vilkår for alle

MEST LÆSTE BORNHOLM

18. NOV 2018 • 13:33
Mejeriet bygger stadig
18. NOV 2018 • 16:17
Unge kan søge haslelegat

Mest læste

17. NOV 2018 • 09:33 FOR ABONNENTER

Tiden modarbejder et nyt FC Bornholm

16. NOV 2018 • 18:55 FOR ABONNENTER

Spændende avlshingst flytter til Bornholm

15. NOV 2018 • 16:45 FOR ABONNENTER

Toft tror på titlen