Pynt hjemmet med et skønt plankespisebord lavet af massivt træ

SPONSORERET AF KÆRBYGÅRD

Pynt hjemmet med et skønt plankespisebord lavet af massivt træ

Det hotteste inden for boligindretning for tiden er plankeborde lavet af massivt træ. Plankeborde er, som navnet antyder, lavet af en, to eller tre planker, men det særlige ved denne type bord er, at de anvendte planker kommer fra samme stamme. Dermed får man et bord med et sammenhængende udtryk, og man kan være sikker på, at ens bord er unik og det eneste af sin art.

Plankeborde kan se ud på utallige måder
Selv om alle plankeborde er lavet ud fra samme koncept – det vil sige, de bliver lavet af et bestemt antal planker, alt efter hvor store eller små bordet skal være – så er det ikke ensbetydende med, at de alle sammen behøver ligne hinanden. Et plankebord kan være rektangulært, det kan være rundt, det kan være højt, og det kan være lavt. Benene kan være lavet af metal, eller de kan være lavet af samme træsort som bordpladen.
Efterbehandlingen af plankebordene spiller også en rolle i deres endelige udtryk, for alt efter hvilke olie eller bejdse der bliver brugt, kan man ende med at få vidt forskellige borde, selv om de er lavet af samme træsort og af stammer med samme alder.

Slutteligt bør også nævnes, at de mindre detaljer også har en stor betydning for, hvordan plankebordet kommer til at se ud efter endt produktion. Henvender man sig til en producent, som fremstiller sine møbler fra bunden, og som er åben over for at inddrage kunder i fremstillingen af møblerne, kan man bede håndværkerne om at lade kanterne på bordet være så naturlige som muligt for et råt og vildt look, perfekt til den danske indretningsstil.

Jo mindre man forarbejder plankerne, jo mere et naturligt udtryk får man. Er man mere til rene linjer, kan man naturligvis gå den modsatte vej for et poleret og simpelt look, som også vil passe ind i en nordisk æstetik, som netop favoriserer minimalisme.

Muligheden for at vælge til eller fra afhænger i høj grad af producenten, så ønsker du medindflydelse på udformningen af et bord, er det en god idé at opsøge virksomheden, hvor dette er muligt.

Plankeborde passer ind overalt i hjemmet
Plankeborde hører ikke kun til stuen men kan også sagtens stå i andre rum i hjemmet. Overvej at have et planke spisebord som fokuspunkt i spisestuen, for et spisebord kommer i brug dagligt, og det betyder, at du dagligt kommer til at nyde dit smukke bord.

Et plankebord pynter ikke kun smukt, hvor end det står. Men fordi træ er et utroligt stærkt og holdbart materiale, kan man ende med et møbel, der er værd at sende videre i arv til den næste generation, hvis man passer godt på det.

Og hvis du tror dit nye plankebord allerede er smukt, så vent til det har fået et par år på bagen. Træ bliver nemlig ved med at ”arbejde”, da det er et levende materiale, og med tiden vil det få en super smuk patina.


17. JUL 2019 • 19:12 FOR ABONNENTER

Leder: Tænk jer om, inden I trækker politikerne ned i sølet

17. JUL 2019 • 18:08 FOR ABONNENTER

Politiker om konflikten i Snogebæk: Monopol er sjældent godt

17. JUL 2019 • 17:20

Nexøs byfest får dansetelt

17. JUL 2019 • 16:37 FOR ABONNENTER

Aldrig har der været så mange turister

17. JUL 2019 • 15:30 FOR ABONNENTER

Kommunen opgiver nye boliger nord for Rønne

Mest læste