Ejeren græd af glæde: Siff kan snart vende hjem fra Rom

4. SEP 2018 • 15:28 • AF HOLGER LARSEN

Ejeren græd af glæde: Siff kan snart vende hjem fra Rom

Nu tager det næppe lang tid, før hunden Siff er forenet med sin ejer på Bornholm.

Foreningen Efterlyste Kæledyr og facebookgruppen Efterlyste/fremlyste hunde har en indsamling i gang for at kunne hente hunden hjem fra et internat i Rom.

Efterlyste Kæledyr blev kontaktet af et internat i Rom, hvor man havde fået indbragt hunden, der var blevet optaget af politiet ved Vatikanstaten. Undersøgelser viste, at det var en dansk registreret hund, men at den registrerede ejer, fra hasleegnen, var død i 2017.

I sidste uge gik historien landet rundt, og nu ser den ud til at få en lykkelig slutning.

Bornholms Tidende blev kontaktet af en kvinde fra Rønne. Hun kunne fortælle, at hendes 52-årige søn allerede for fem-seks år siden havde overtaget hunden fra sin nu afdøde kammerat.

Så Siff i Tidende

Sønnen var med sin kæreste draget på en længere rygsækrejse, men havde åbenbart i længere tid været i Rom. Sønnen er nu hjemme på Bornholm, og det var her, at en kammerat gjorde ham opmærksom på en artikel om Siff i Bornholms Tidende i sidste uge, oplyser Ulla Samsøe fra Efterlyste/fremlyste hunde.

– Jeg talte med ham i telefon i går, og han næsten hulkede af glæde. Jeg får gåsehud, man bliver så glad af at kunne hjælpe, siger Ulla Samsøe.

– Han forklarede, at han havde fået frarøvet alle sine ejendele i Rom, og at Siff var forsvundet for ham i forbindelse med det virvar, der opstod. Han havde ledt efter sin hund, men var blevet nødt til at rejse hjem uden Siff, og han regnede med aldrig at se den igen.

Forenes snart

– Ejeren er meget lykkelig og taknemmelig, og man kan høre kærligheden til hunden i hans stemme. Jeg har kontakten til internatet i Rom, og her fortæller man, at hunden er i god stand. Ejeren har fortalt mig, at han lært Siff nogle kommandoer på spansk, og dem har man afprøvet på internatet og konstateret, at de virker, fortæller Ulla Samsøe.

Alt det papirmæssige, der over for internatet skal bevise, at den 52-årige mand er hundens retmæssige ejer, er på plads, oplyser Ulla Samsøe.

– Nu er det kun et spørgsmål om tid, inden Siff kommer hjem, og jeg glæder mig meget til at være med, når ejer og hund bliver forenet, siger Ulla Samsøe.


Mest læste