Bornholmer bliver landstræner
Arkivfoto

4. SEP 2018 • 14:10SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

Bornholmer bliver landstræner

Bornholmeren Hasse Kuhn erstatter Åge Hareide og bliver midlertidigt landstræner for fodboldlandsholdet, som onsdag møder Slovakiet i en testkamp.

Tidligere erfarede Ekstra Bladet, at Hasse Kuhn skulle danne trænerduo med den Benny Gall. Men siden erfarerede flere andre medier, at det i stedet bliver den tidligere EM-guldvinder John Faxe Jensen, og det er nu blevet bekræftet af DBU på deres hjemmeside, Hasse Kuhn bliver assisterende landstræner.

DBU netop nu i gang med at offentliggøre det nye alternative landshold, som konsekvens af den igangværende konflikt med spillerforeningen.

Hasse Kuhn er til dagligt træner i Skjold Birkerød, der ligger næstsidst i Danmarksseriens Pulje 1.

I går kom det frem, at DBU sendte et brev ud til en lang række klubber i forsøget på at finde spillere, som vil stille op for Danmark i kampene mod i fraværet af de 23 spillere, som Åge Hareide har udtaget.

DBU og Spillerforeningen har ikke kunnet nå til enighed om en aftale for denne uges landskampe, og det betragter DBU som et afbud fra landsholdsspillerne. Parterne er stærkt uenige om en række stridspunkter som eksempelvis spillernes muligheder for at indgå personlige sponsoraftaler.

DBU vil ikke fortælle, hvem der stiller op for Danmark. Det skyldes ifølge DBU-direktøren Claus Bretton-Meyer, at nogle spillere har modtaget 'ubehagelige' opkald og er blevet chikaneret.

Derfor sender DBU også en sportspsykolog med holdet til Slovakiet.

DBU vil først fortælle, hvem der stiller op, når flyet med det alternative landshold er lettet, siger Claus Bretton-Meyer.

Han har ikke nogen forventning om, at holdet vinder kampen mod Slovakiet, men han glæder sig over, at Danmark i det mindste stiller op, da konsekvenserne ved en udeblivelse vil skade dansk fodbold, fordi UEFA i forvejen har givet Danmark en straf for udeblivelse.

- Vi har fået besked på, at de to kampe skal spilles, og det gør vi, siger DBU-direktøren.


20. APR 2019 • 11:48 FOR ABONNENTER

Aa Kirke funklede ved genåbningen

20. APR 2019 • 10:01 FOR ABONNENTER

Pinds perspektiv: De små samfunds storhedstid

Mest læste

18. APR 2019 • 17:29SPORT

NB Bornholm tabte i Hellerup

18. APR 2019 • 16:16SPORT

Rønne fB sejrede skærtorsdag