Sådan gør du børneværelset spændende og lærerigt

SPONSORERET AF LUXOLIVING.DK

Sådan gør du børneværelset spændende og lærerigt

Det kan være rigtig svært at finde ud af, hvordan børneværelset skal se ud. For hvad er egentlig spændende for de små hoveder? Langt de fleste vil anbefale, at der er godt med plads til opbevaring af legetøj, og selvfølgelig skal der være plads på gulvet til, at der kan leges med alt det fine og farverige legetøj.

Men hvordan er det lige, at man gør værelset ekstra spændende og ikke mindst lærerig i samme proces? Det kan der være flere måder på, men en af de allervigtigste elementer er, at lave noget der fanger barnets opmærksomhed, ellers er barnet hurtigt at finde med alt legetøjet under armen ude i køkkenet eller i stuen.

Lær bogstaverne og tallene at kende
En af måderne hvorpå man kan fange børns opmærksomhed er ved at skabe en verden, der skal udforskes. Det kan blandt andet gøres ved hjælp af en masse rammer hængt op på en væg. En sådan billedvæg kan være med til at inspirere børnene til blandt andet at undersøge og forstå. Rammerne kan for eksempel fyldes med billeder af tal, farver, dyr, bogstaver og en masse andet, som både kan være sjovt og underholdende for barnet at kigge på, men som også kan bruges til at lære at tælle til ti og lære alfabetet.

Underholdning for forældre og barn
Billedvæggen kan bruges af forældrene i samspil med børnene, og der kan derfor komme mange sjove lege ud af at lære dyrenes lyde eller sange om alfabetet. Dyrene kan også være udvalg ud fra specifikke sange, som man kan synge sammen med børnene på værelset og inddrage billedet i sangen. Det kunne for eksempel være sangen Mariehønen evigglad eller Jeg er en lille undulat.

Med en billedvæg bestående af rammer i forskellige størrelser og farver, vil det være spændende at kigge på for barnet, og det kan altså være et fantastisk redskab og ikke mindst underholdning for både store og små.


Mest læste