Mange trodsede regnen i Almindingen
Berit Hvassum

31. AUG 2018 • 12:56SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

Mange trodsede regnen i Almindingen

Forberedelserne til den 48. udgave af Almindingsløbet er i fuld gang. Hver torsdag siden begyndelsen af august er mange troppet op til fællestræningen, så de er i form til Bornholms største og mest traditionsrige endagsløb, der i år afvikles lørdag den 22. september.

Men i aftes var anderledes. Da holdt de tunge regnvejrsskyer over Almindingen mange væk fra fællestræningen. I stedet for op mod 200, som der har været til tidligere træninger, var der i aftes kun knap hundrede løbere, der trodsede vejrudsigten.

Hvis man har deltaget i fortræningen til Almindingsløbet, så ved man, hvem Poul Sørensen er. Han klapper trofast alle det sidste stykke i mål på hver træningsaften. Det har han gjort siden 1985, da han fik ansvaret for opvarmningen, inden deltagerne løber de fire, seks eller otte kilometer.

– Jeg startede i midten af 80’erne sammen med en kollega, som desværre er blevet syg. Så nu står jeg selv for opvarmningen.

Ifølge Poul Sørensen er der to grunde til, at man skal varme op, inden man bevæger sig ud på ruten.

– For det første er det jo hyggeligt. Men det er også vigtigt at varme sine muskler op, så man er klar til bakkerne i Almindingen. Det forebygger jo risikoen for skader, fortæller Poul Sørensen. Han kunne sagtens mærke, at regnen holdt en del væk fra træningen torsdag aften.

– Ja, vi plejer at være mange flere. Jeg tror, der var omkring 150 sidste torsdag, og vi plejer at være så mange.

Historisk løb

Event manager i Viking Atletik, Claus Clausen, trodsede det dårlige vejr. For ham er Almindingsløbet helt specielt. Blandt andet fordi det har eksisteret lige siden han selv begyndte at løbe.

–Regnen havde selvfølgelig betydning for fremmødet i dag. Men ellers plejer deltagerantallet at være jævnt stigende frem mod Almindingsløbet, siger Claus Clausen fra Viking Atletik. Han fortsætter:

– Hvis man ser på det med historiske briller, så er Almindingsløbet blandt de største løb, vi har på øen. Tidligere kaldte man det også bornholmernes motionsløb. Da jeg selv startede med at løbe tilbage i ’77, var der kun to motionsløb på Bornholm. Almindingsløbet var det ene. Så løbet har helt fra begyndelsen været med på den motionsbølge, som først blev rigtig stor langt senere, fortæller Claus Clausen.

Uanset vejr og vind er det ved at være tid, hvis de omkring 800 forventede deltagerne skal nå at finde formen inden Almindingsløbet. Forsvaret har alene tilmeldt 156 deltagere, og Bornholms Regionskommune stiller sædvanligvis også med et stort hold.

De har nu tre torsdagsløb tilbage inden løbet. Mødestedet er som altid Davidstatuen i Almindingen kl. 18:00.

Almindingsløbet er på otte kilometer. Plus et børne- og ungdomsløb på to kilometer. Men da løbet virkelig er for alle, er der også en seks kilometer lang rute for gående deltagere.


Mest læste

18. APR 2019 • 17:29SPORT

NB Bornholm tabte i Hellerup

18. APR 2019 • 16:16SPORT

Rønne fB sejrede skærtorsdag