Nyd sommeren på en velpasset græsplæne

SPONSORERET AF PLÆNEKLIPPER-TEST.DK

Nyd sommeren på en velpasset græsplæne

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og vi er så småt begyndt at nyde havens helt unikke kvaliteter. Der findes ikke noget bedre end synet af en velpasset græsplæne, når man nyder en kold drink i eftermiddagssolen, holder grillaften på terrassen, eller når børnene tumler rundt på plænen. For at opnå et smukt resultat er det en god ide at starte nu, inden sommeren for alvor går i gang.

Gode råd til en smuk græsplæne
For at opnå en græsplæne, som ser frisk og sund ud, og som har en sprudlende, grøn farve, er det nødvendigt at give plænen en passende mængde gødning. For at opnå det bedste resultat skal du jævnligt gøde den i mindre mængder. Gødningen hjælper også med at holde ukrudt væk. Hvis ukrudtet alligevel skulle komme, så fjern det hurtigst muligt.

Derudover kan du med en blanding af muldjord, grus og kompot jævne og nære din plæne. Du påfører ganske enkelt et fem centimeters tykt lag på de ujævne steder og glatter det efterfølgende med en rive. Et andet vigtigt råd er at fjerne mosset fra din plæne, da det kvæler græsset. Du kan både fjerne det ved hjælp af en mosrive, en mosfjerner eller ved at tromle græsplænen. Når du slår græsset, skal du først og fremmest undgå, at det er vådt.

Derudover skal du også undgå, at græsset bliver slået for kort, men til gengæld slå det forholdsvist hyppigt. Det er svært at sige hvor hyppigt, da det er meget forskelligt fra græsplæne til græsplæne. Et sidste råd er at lade det afklippede græs ligge, da det fungerer som næring til plænen.

Anskaf en ordentlig plæneklipper
Hvis du vil opnå det bedste resultat, er det selvfølgelig også væsentligt med en god plæneklipper. Derudover skal du sørge for, at din plæneklipper har nogle skarpe knive, som kan skære græsset over i et flot snit. Hvis du vil sikre dig en ordentlig plæneklipper, så tjek denne side ud. Her er de bedste plæneklippere samlet, og du kan finde alle informationer og anmeldelser på hver enkelt maskine.


Mest læste