Derfor forsvandt strømmen over hele øen
Netto i Rønne kunne på grund af strømsvigtet ikke lukke dørene, men fandt andre metoder til at holde kunderne ude af butikken. Foto: Henrik Nielsen

27. AUG 2018 • 17:00 • AF MADS WESTERMANN

Derfor forsvandt strømmen over hele øen

Kort før klokken 16 forsvandt strømmen på hele Bornholm.

Det skyldes ifølge Bornholms Energi og Forsyning et udfald på søkablet til Sverige, men årsagen til dette udfald kendes endnu ikke.

Baseret på tidligere erfaringer mener teknikerne hos Bornholms Energi og Forsyning ikke, at der er tale om et decideret brud på søkablet, men snarere en fejl i noget teknisk udstyr på den svenske side.

– Lige nu arbejder alle vores folk som små bæster på at få strøm tll alle på øen. Så må vi bagefter finde ud af, hvad det var der skete. Højeste prioritet er at give bornholmerne strømmen tilbage hurtigst muligt, siger kommunikationschef Klaus Vesløv fra Bornholms Energi og Forsyning til Bornholms Tidende.

Efter flere kortvarige blink kom strømmen tilbage i el-nettet i dele af Rønne klokken cirka 16:45.

Klaus Vesløv fra Bornholms oplyser, at generatorerne på el-værket i Rønne nu er startet og kører på fuld kapacitet, og at Bornholms Energi og Forsyning gradvist vil koble resten af øen til el-nettet igen, efterhånden som man er sikker på, at det er forsvarligt.

Han vil ikke give nogen prognose for, hvornår der er strøm over hele øen, men han håber det bliver inden mørkets frembrud.

Sidste gang Bornholm var ramt af et ø-dækkende strømsvigt var i december 2017, hvor søkablet blev revet over af et skibsanker og først kunne tages i drift igen tre uger senere.
SENESTE NYHEDER

19. APR 2019 • 17:18 FOR ABONNENTER
Gudhjem-debat: Plan mod trafikkaos lige om hjørnet

MEST LÆSTE BORNHOLM

18. APR 2019 • 10:48
Nyrenoveret kirke genåbnet i dag
18. APR 2019 • 16:16SPORT

Rønne fB sejrede skærtorsdag

18. APR 2019 • 13:13 FOR ABONNENTER

Leder: Dilemmaet der ikke skal løses

Mest læste

16. APR 2019 • 11:55 FOR ABONNENTER

Europamesteren vendte hjem til Bornholm

14. APR 2019 • 07:50 FOR ABONNENTER

Corts styrke ligger på sofaen