Frys fedtet væk og få den form, du ønsker

SPONSORERET AF DOC24.DK

Frys fedtet væk og få den form, du ønsker

Fedtfrysning er en ny og banebrydende behandling, hvor man fjerner uønsket kropsfedt ved hjælp af nedkøling. Når man nedfryser fedtdepoterne til en bestemt temperatur, dør fedtcellerne, og efter noget tid bliver de automatisk udskilt af kroppen på ganske naturlig vis. Behandlingen skader hverken væv eller organer, hvorfor det er en utrolig sikker metode til at fjerne uønsket fedt.

Læs videre neden for og bliv klogere på fænomenet, og hvorfor du bør overveje behandlingsformen, hvis du har lidt uønsket fedt, du gerne vil af med.

Hvordan blev fedtfrysning opfundet?
Fedtfrysning så dagens lys i USA, da en gruppe forskere ved Harvard Universitet med speciale i fedme opfandt behandlingen i 2005. Behandlingen blev ikke godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder med det samme, da yderligere test og afprøvning var påkrævet, men i 2010 blev fedtfrysning endelig godkendt som behandlingsmetode.

Efter fedtfrysning blev en godkendt behandlingsform, har amerikanerne virkelig taget behandlingen til sig; for hver regulær fedtsugningsbehandling foregår der seks fedtfrysningsbehandlinger.

Hvordan fungerer fedtfrysning?
Som navnet antyder, går fedtfrysning ud på, at fedtet i kroppen bliver nedkølet til -7 grader. Når det sker, begynder den kolde temperatur at få fedtcellerne til at krystallisere, og denne krystallisering dør fedtcellerne af. Under behandlingen er det kun fedtcellerne, som bliver påvirket af den lave temperatur. Resten af kroppen bliver ikke påvirket på nogen som helst måde.

Efter noget tid vil kroppen have udskilt dem, og det betyder, at man ikke kan se resultater med det samme. Man skal vente et par uger for at se afkastet, og i visse tilfælde skal der faktisk gå måneder, før man kan se behandlingens virkning. Inden man bestiller tid til en behandling, må man derfor gøre op med sig selv, om man har tålmodighed nok til at vente op til flere måneder på at se resultaterne. Gør man ikke dette, kan man ende med at blive utrolig skuffet, når man med det samme ikke kan se nogen tydelig forskel.

Hvad er fordelene ved at få nedfrosset sit fedt?
En af fordelene ved behandlingen er, at fedtfrysning ikke er et indgreb. Derfor skal du ikke bruge unødvendig tid på at komme dig over behandlingen. Alternative behandlinger for fedtreduktion er for eksempel fedtsugning, som i modsætning til fedtfrysning er et invasivt indgreb, hvor man kan opleve smerte og ømhed efterfølgende. Ved fedtfrysning er du good to go efter behandlingen, og du kan derfor fortsætte din dagligdag uden problemer.

En anden fordel er, at man kan vælge et bestemt område på kroppen og få fedtet fjernet derfra. Det kan man ellers ikke via andre metoder udover traditionelle fedtbehandlinger som fedtsugning. Ej heller er motion og bevægelse en garanti for, at man mister fedt på et bestemt område. Med andre ord kan man ikke punkttræne sit fedt væk, og her er fedtfrysning et udmærket alternativ, fordi den netop kan anvendes til at fjerne fedt fra udvalgte områder på kroppen.

Hvilke bivirkninger kan man forvente?
Der er utrolig få bivirkninger forbundet med behandlingen. Det værste kan man opleve, er noget ømhed, følelsesløshed eller prikken i det behandlede område. Disse bivirkninger kan aftage efter få dage, men nogle oplever, at bivirkningerne først er forsvundet fuldstændig efter nogle uger.

Vil man gerne give sin krop de bedste forudsætninger for at udskille de døde fedtceller, bør man gøre en dyd ud af at føre en sund livsstil samt drikker masser af vand. For at forebygge fremtidige, uønskede fedtdepoter bør man også motionere regelmæssigt for at holde fedtprocenten nede.


Mest læste