Vælg den helt rigtige espressomaskine

SPONSORERET AF TEST-ESPRESSOMASKINE.DK

Vælg den helt rigtige espressomaskine

Hvis du elsker duften af en rigtig god kop kaffe og gerne en espresso, så kan det være fristende at blive din egen hjemmebarista. Den gode nyhed er, at du sagtens kan lave en lige så god kop kaffe hjemme i privaten. Det kræver dog en investering i en espressomaskine, her er der stor forskel på, hvor meget du vil være involveret i den gode kop kaffe – skal du selv have fingrene i kaffen, eller skal maskinen kører helt selv? Måske du er lidt i tvivl om det, men det kan du læse mere om nedenfor.

Hvilken espressomaskine passer til dig
Overordnet set så findes der tre espressomaskiner. Når du skal vælge, kan det derfor være godt at kende lidt mere til dem, hvad der er godt og skidt ved dem hver især. Du kan se, hvordan de forskellige espressomaskiner har klaret sig i denne test.

En semiautomatisk espressomaskine
Hvis du godt selv kan lide at have fingrene i den gode kop kaffe og have kontrollen, så kan en semiautomatisk espressomaskine være løsningen for dig. Her skal du selv kværne bønnerne, hælde kaffen i filteret og tampe kaffen, så den sidder lige i skabet. Med en semiautomatisk espressomaskine er det muligt at lave det helt perfekte espresso shot – dog kræver det øvelse. Det betyder, at du sagtens kan være ude for at få lavet en kop kaffe, der ikke smager godt, fordi det kræver øvelse, inden kaffen sidder lige i skabet.

En automatisk espressomaskine og en fuldautomatisk espressomaskine
Hvis du ikke gider en helt masse manuelt arbejde, men bare gerne vil have dit espresso shot hver morgen, så kan det være en god idé både med en automatisk og fuldautomatisk espressomaskine.
Det handler meget om budgettet, når det kommer til, hvilen af de to maskiner du skal bruge.

En fuldautomatisk kan lave kaffe som – Cappuccino og Cafe Latte, hvor en automatisk ikke kan lave disse. Det er derfor både et spørgsmål om budget, og hvad du gerne vil have din maskine til at producere. Drikker du for det meste ren espresso, så er det ganske fint med en automatisk espressomaskine, hvis du derimod ofte vil have mælk i din espresso, så er det godt med en fuldautomatisk espressomaskine.


Mest læste