Magnus Cort tager ny stor sejr efter langt udbrud
Arkivfoto

17. AUG 2018 • 16:25 • AF RITZAU / TOMMY KAAS

Magnus Cort tager ny stor sejr efter langt udbrud

Cykelrytteren Magnus Cort sejrede fredag endnu en gang på World Touren. I belgiske Lanaken var bornholmeren hurtigst, da 5. etape af Binckbank Tour skulle afgøres. Bornholmeren åbnede selv spurten og kom først over målstregen.

Det var resultatet af en lang og hård dag i udbrud for den 25-årige bornholmer, der tidligere på sommeren vandt en etape i Tour de France.

Magnus Cort sad med i et firemandsudbrud gennem næsten hele etapen i det hollandsk-belgiske etapeløb. Her havde han selskab af Alexis Gougeard (AG2R), Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen-Baloise) og Julius van den Berg (Cannondale).

Med 100 kilometer tilbage var forspringet på tre minutter, og selv om forspringet siden blev lidt mindre, holdt det sig over to minutter frem til den afsluttende del.

Det var først på de sidste 13 kilometer, at forspringet kom under to minutter. Feltet kæmpede for at hale ind på frontgruppen, hvor Magnus Cort tog stort ansvar og trampede hårdt i pedalerne.

Seks kilometer før mål syntes feltet at have indstillet jagten, så sejren blev overladt til en af de fire udbrydere. Her mistede 24-årige Jonas Rickaert sin mulighed for at vinde, da han fik en defekt og samtidig kørte ind i sin mekanikers bil, da han skulle stoppe for at få defekten fikset.

Dermed havde bornholmeren nu kun to konkurrenter.

Magnus Cort åbnede spurten, og konkurrenterne blev hurtigt sat med en hjullængde. Magnus Cort holdt kadencen og drønede først over målstregen i Lanaken.

Det var bornholmerens fjerde etapesejr på World Touren. Foruden fredagens sejr og Tour de France-etapesejren har han to gange vundet en etape i Vueltaen.

Sejrslisten tæller ni andre sejre i cykelløb på lavere niveau, heriblandt fire etaper i PostNord Danmark Rundt.

17. JUL 2019 • 17:20

Nexøs byfest får dansetelt

17. JUL 2019 • 16:37 FOR ABONNENTER

Aldrig har der været så mange turister

17. JUL 2019 • 15:30 FOR ABONNENTER

Kommunen opgiver nye boliger nord for Rønne

Mest læste