Vandreruten Røgerinoen skal se dagens lys
Tejn Havn. Foto: Berit Hvassum

19. AUG 2018 • 21:06 • AF NIELS EBDRUP

Vandreruten Røgerinoen skal se dagens lys

Tejn skal have et nyt torv og en vandrerute, der kan gå derfra – Røgerinoen. Inspirationen kommer fra Spanien, der har pilgrimsruten Caminioen, og den sydsjællandske ø Møn, der har Camønoen.

Nyheden om initiativet står at læse i det nye nummer af Tejnestiften, hvor initiativtagerne også beskriver tanken med Røgerinoen:

– En tur rundt i byen, hvor man besøger alle de steder, hvor der har været røgerier i byen. En tur, hvor man får oplevelser både med øjnene, ørerne og smagsløgene. En tur, hvor man får noget at vide om fiskeriet før i tiden og Tejns rolle som storleverandør af røgede sild. En tur, hvor man oplever det gamle bornholmske sprog og får anekdoter fra de gamle fiskere, står der i Tejnestiften.

Der er tale om en idé, som endnu ikke er helt færdigudviklet. Men en lille arbejdsgruppe udvikler i øjeblikket på konceptet og vil også til at søge penge, så det kan blive en realitet. Folkene i gruppen håber, at byen med initiativet også kan få et nyt samlingssted – det før omtalte torv.

– Vi gerne have et samlingssted, hvorfra Røgerinoen udgår, og hvor der kan være torv for hele byen. I arbejdsgruppen kalder vi det Tjøssebærpladsen, da det skal omkranses af kirsebærtræer, røbes det i Tejnestiften.

– Det er stadig på tegnebrættet. Men vi håber at kunne skabe noget, som giver folk ude fra øen – og turister – noget at komme til Tejn for.

Det ser ud til, at initiativtagerne til november skal holde møde med Bornholms Regionskommune om projektet.

SENESTE NYHEDER

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER
Frederik føler sig klar til Superligaen

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. JAN 2019 • 09:34
Lørdagsavisen er forsinket
18. JAN 2019 • 18:56 FOR ABONNENTER

Mindre byer vil også have del i nye boliger

18. JAN 2019 • 18:45 FOR ABONNENTER

Flere maner til forsigtighed om byggeri af mange boliger

18. JAN 2019 • 16:32 FOR ABONNENTER

Tv-hold opsporer japaner i Pedersker

Mest læste