Winni står foran vigtige ministermøder: Særligt tilskud er på programmet
Foto: Berit Hvassum

17. AUG 2018 • 13:18 • AF REDAKTIONEN

Winni står foran vigtige ministermøder: Særligt tilskud er på programmet

I den kommende uge har borgmester Winni Grosbøll (S) to vigtige møder med henholdsvis erhvervsminister Rasmus Jarlov vedrørende erhvervsfremmeindsatsen på Bornholm samt møde med økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Med sidstnævnte skal borgmesteren blandt andet drøfte muligheden for en forlængelse af den udviklingspartnerskabsaftale, der betyder en særlig økonomisk søtte til Bornholm. Det oplyser kommunen.

Tirsdag mødes Winni Grosbøll med den forholdsvis nytiltrådte erhvervsminister.

– Formålet med mødet er at fortsætte den positive dialog, der var med den tidligere minister, Brian Mikkelsen om, hvordan den fremtidige organisering af erhvervsfremmeindsatsen på Bornholm skal se ud, lyder det i en pressemeddelelse om mødet med Rasmus Jarlov.

– Før sommeren besluttede regeringen nemlig at omlægge hele det landsdækkende vækstfremmesystem, hvilket blandt andet indebærer en nedlukning af øens Vækstforum. Siden da har BRK udarbejdet et konkret forslag til den fremtidige organisering, det er blandt andet det forslag, mødet handler om. Forslaget er udarbejdet og sendt i samarbejde med Business Center Bornholms formand, Peter Vesløv, som også deltager i mødet med ministeren.

Fredag formiddag mødes Winni Grosbøll så med økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille. Det møde finder sted i København.

– Her skal de drøfte en mulig forlængelse af den udviklingspartnerskabsaftale mellem Social- og indenrigsministeriet (i dag Økonomi- og Indenrigsministeriet) og BRK, som udløb 1. januar i år. Den tidligere aftale betød, at BRK fik tildelt en særlig økonomisk støtte på i alt 42 mio. kr. i en 3-årig periode via loven om kommunal udligning, oplyser kommunen.

– Baggrunden for at Bornholm er berettiget til den særlige økonomiske støtte skyldes blandt andet øens særlige demografiske udfordringer.

SENESTE NYHEDER

26. SEP 2018 • 06:34 FOR ABONNENTER
Kommunens tilsyn: Det er godt at bo på Klippebo
25. SEP 2018 • 19:21 FOR ABONNENTER
Bopælspligten under lup: Nu venter Rønne, Nexø og Hasle
25. SEP 2018 • 17:44 FOR ABONNENTER
Farten skal ned på Nyker Strandvej
25. SEP 2018 • 16:10 FOR ABONNENTER
Glad og overrasket prismodtager: Jeg troede det var spam

MEST LÆSTE BORNHOLM

24. SEP 2018 • 08:08
Ny café etablerer børneklubber

Mest læste