Winni står foran vigtige ministermøder: Særligt tilskud er på programmet
Foto: Berit Hvassum

17. AUG 2018 • 13:18 • AF REDAKTIONEN

Winni står foran vigtige ministermøder: Særligt tilskud er på programmet

I den kommende uge har borgmester Winni Grosbøll (S) to vigtige møder med henholdsvis erhvervsminister Rasmus Jarlov vedrørende erhvervsfremmeindsatsen på Bornholm samt møde med økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Med sidstnævnte skal borgmesteren blandt andet drøfte muligheden for en forlængelse af den udviklingspartnerskabsaftale, der betyder en særlig økonomisk søtte til Bornholm. Det oplyser kommunen.

Tirsdag mødes Winni Grosbøll med den forholdsvis nytiltrådte erhvervsminister.

– Formålet med mødet er at fortsætte den positive dialog, der var med den tidligere minister, Brian Mikkelsen om, hvordan den fremtidige organisering af erhvervsfremmeindsatsen på Bornholm skal se ud, lyder det i en pressemeddelelse om mødet med Rasmus Jarlov.

– Før sommeren besluttede regeringen nemlig at omlægge hele det landsdækkende vækstfremmesystem, hvilket blandt andet indebærer en nedlukning af øens Vækstforum. Siden da har BRK udarbejdet et konkret forslag til den fremtidige organisering, det er blandt andet det forslag, mødet handler om. Forslaget er udarbejdet og sendt i samarbejde med Business Center Bornholms formand, Peter Vesløv, som også deltager i mødet med ministeren.

Fredag formiddag mødes Winni Grosbøll så med økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille. Det møde finder sted i København.

– Her skal de drøfte en mulig forlængelse af den udviklingspartnerskabsaftale mellem Social- og indenrigsministeriet (i dag Økonomi- og Indenrigsministeriet) og BRK, som udløb 1. januar i år. Den tidligere aftale betød, at BRK fik tildelt en særlig økonomisk støtte på i alt 42 mio. kr. i en 3-årig periode via loven om kommunal udligning, oplyser kommunen.

– Baggrunden for at Bornholm er berettiget til den særlige økonomiske støtte skyldes blandt andet øens særlige demografiske udfordringer.

SENESTE NYHEDER

21. JUL 2019 • 16:16 FOR ABONNENTER
Tobias Ipsen vil gøre filminteressen til sit levebrød
21. JUL 2019 • 15:05 FOR ABONNENTER
Chancen er forpasset: BRK droppede køb af omstridt hus
21. JUL 2019 • 11:00
Preben Kruse Rasmussen er død
21. JUL 2019 • 10:40 FOR ABONNENTER
Udstilling på hospitalet: Kunstner frygter vrede opkald
21. JUL 2019 • 09:00 FOR ABONNENTER
Nu løber hun maraton nummer 200

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. JUL 2019 • 11:00
Preben Kruse Rasmussen er død
20. JUL 2019 • 06:39
Lejr sikrer sig mod terror
20. JUL 2019 • 13:15
16-årig anholdt for knivstik

Mest læste