4.000 hunde er med på rekord-udstilling
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

18. AUG 2018 • 07:05 • AF HENRIK NIELSEN

4.000 hunde er med på rekord-udstilling

Hundeejere og -elskere fra nær og fjern sætter i weekenden hinanden stævne på Rønne Stadion Nord til den hidtil største hundeudstilling på Bornholm. Der er tilmeldt næsten 4.000 hunde fordelt på 213 forskellige racer til Dansk Kennel Klubs international dobbeltudstilling, fremgår det af klubbens hjemmeside.

I en pressemeddelelse kalder arrangørerne det en god anledning til at opleve alverdens spændende hunderacer i alle størrelser og former. Med 3.853 tilmeldte hunde vil der således være rig mulighed for at opleve de mange hunderacers forskelligheder, både i temperament og i udseende.

– Vi elsker at holde udstilling på solskinsøen. Der er en helt speciel stemning, både hos udstillerne og hos dommerne, som vi kun får på Bornholm. Og det glæder os, at vi kan sætte rekord i år. Det viser, at udstillerne er ligeså glade for vores solskinsudstilling, som vi er, siger formand Wilfred Olsen fra Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg i pressemeddelelsen.

Blandt de 213 tilmeldte hunderacer er små hunde som chihuahua og cairn terrier, mens grand danois og berner sennen repræsenterer de større racer.

Udstillingen tæller med i konkurrencen om Årets racevinder. Begge dage begynder bedømmelserne klokken 9, og som tommelfingerregel bliver der bedømt cirka 20 hunde i timen.

Både lørdag og søndag eftermiddag kæmper de firbenede om titlerne som dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen kulminerer konkurrencerne med kåringen af udstillingens bedste hund kåres.

Allerede i dag, fredag afvikler seks af raceklubberne under Dansk Kennel Klub deres egne udstillinger. Det er Newfoundlandklubben, Dansk Terrier Klub, Dansk Retriever Klub, Islandsk Fårehundeklub, Eurasierklubben og Klubben for Små Selskabshunde.

Det er muligt at købe billet for både mennesker og hunde, hvis man husker at medbringe hundens vaccinationspapirer. Hvalpe under tre måneder har ikke adgang til udstillingen.

Som publikum skal man ikke forvente siddepladser ved de mange ringe, hvor hundene udstilles og bedømmes. Dansk Kennel Klub har ikke mulighed for at etablere siddepladser, så vil man sidde ned, kan man eventuelt selv medbringe en klapstol. En sådan stol må dog ikke placeres nærmere end en meter fra ringsiderne.

For både deltagere og publikum gælder det, at man skal rydde op efter sig selv og sin hund. Dansk Kennel Klub pointerer, at det er bydende nødvendigt, at alle gør en indsats for at stadion efterlades i samme stand som inden udstillingen. Det er forudsætningen for, at klubben kan leje det igen.

SENESTE NYHEDER

21. APR 2019 • 18:14 FOR ABONNENTER
Bodilskers nye præst vil gerne sige hej over køledisken
21. APR 2019 • 17:03
Bilist til tjek for piskesmæld
21. APR 2019 • 09:39 FOR ABONNENTER
Forhenværende chefredaktør: Det var en sort tid
21. APR 2019 • 07:15 FOR ABONNENTER
Bornholms Tidende har åbnet en 30 år gammel tidskapsel

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. APR 2019 • 17:03
Bilist til tjek for piskesmæld
21. APR 2019 • 05:55
Gylletid varer et par uger endnu
20. APR 2019 • 10:01 FOR ABONNENTER
Pinds perspektiv: De små samfunds storhedstid

Mest læste

18. APR 2019 • 16:16SPORT

Rønne fB sejrede skærtorsdag

16. APR 2019 • 11:55 FOR ABONNENTER

Europamesteren vendte hjem til Bornholm