Maria Kjærgaard sygemeldt: Jeg er nødt til at passe på mig selv
Foto: Jens-Erik Larsen

13. AUG 2018 • 10:56 • AF TOMMY KAAS

Maria Kjærgaard sygemeldt: Jeg er nødt til at passe på mig selv

En depression får den socialdemokratiske politiker Maria Fromseier Kjærgaard til at tage orlov.

Formanden for job, udvikling og fritidsudvalget har anmodet borgmester Winni Grosbøll om øjeblikkelig orlov. Det betyder, at Maria Fromseier Kjærgaard allerede fra mandag har orlov fra kommunalbestyrelsen.

– Jeg er nødt til at tage det her alvorligt og passe på mig selv, og nu har jeg brug for ro til at få det bedre, siger Maria Fromseier Kjærgaard.

Der er aldrig noget godt tidspunkt at sygemelde sig på – især ikke, når man er et politisk engageret og pligtopfyldende menneske, forklarer den 25-årige socialdemokrat.

– Alligevel kan helbredssituationen tage en sådan drejning, at man tvinges til at tage sin sygdom alvorligt og stoppe op for at komme sig, siger Maria Fromseier Kjærgaard.

– Det har været en vanvittig hård beslutning, hvor jeg har afsøgt alle muligheder for både at få det bedre og samtidig forblive politisk aktiv. Men jeg har måttet sande, at jeg ikke kan få det bedre uden at få noget ro. Der er ingen tvivl om, at det er en af de sværeste og hårdeste beslutninger, jeg nogensinde har taget.

Maria Fromseier Kjærgaard er dog ikke i tvivl om, at beslutningen om akut orlov er nødvendig.

– Hvis jeg kunne udskyde min depression og dermed min orlov, havde jeg gjort det. Men alle, der har eller kender nogen, der har været igennem noget lignende ved også, at sådan fungerer en depression ikke. Og derfor reagerer jeg nu, hvilket forhåbentlig kan gøre processen med at få det bedre kortere. Så jeg kan komme godt ud af det her og styrket tilbage til bornholmsk lokalpolitik. Og dét glæder jeg mig usigeligt til.

Suppleanten
Per Ole Petersen er socialdemokraternes førstesuppleant og står til at afløse Maria Fromseier Kjærgaard. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Per Ole Petersen.

Det er mandag formiddag ikke blevet besluttet, hvem der skal overtage Maria Fromseier Kjærgaards formandspost i job, udvikling og fritidsudvalget.

SENESTE NYHEDER

17. JUL 2019 • 08:01
Brand opstod under madlavning
17. JUL 2019 • 07:21 FOR ABONNENTER
Festende unge forstyrrer gæster på campingplads
16. JUL 2019 • 19:43 FOR ABONNENTER
Musikfestival fik kølig start

MEST LÆSTE BORNHOLM

15. JUL 2019 • 16:00
Mulig drukneulykke ved Klympen

Mest læste

13. JUL 2019 • 19:49 FOR ABONNENTER

Træneren savner opbakning til Nexøs nye projekt