Gårdbrand holdt brandvæsnet i gang hele natten
Arkivfoto

9. AUG 2018 • 09:57 • AF MIE MØLBAK

Gårdbrand holdt brandvæsnet i gang hele natten

Det tog brandfolkene det meste af natten at komme den brand til livs, der rasede på en gård på Glappevej i Østermarie. Branden gik værst ud over en lade midt på gården, der brændte helt ned.

– I takt med at bygningen brænder ned, så får man en lastbil til at grabbe halmen ud af bygningen for at løsne den lidt, og man får lidt nemmere ved at slukke det. Hvis det ligger i én bunke kan man stort set ikke slukke det. Så man tager det ud og fordeler det i mindre bunker, mens man slukker det, siger indsatsleder Clemens Riis fra Bornholms Brandvæsen.

Brandvæsnet blev alarmeret onsdag klokken 16.45. Her var tre længer på gården af ukendte årsager brudt i brand. Det fortalte indsatsleder Kim Riis onsdag aften. Men en massiv indsats fra beredskabsstyrelsen, Station Rønne og hele Station Nexø betød, at det kun var den ene bygningslænge, der brændte helt ud.

Der var ingen dyr på gården og beboerne kom ikke noget til ved branden.

De fleste brandfolk forlod stedet omkring klokken 4.00 torsdag morgen. En såkaldt vandslangevogn og to mand blev dog på stedet for at stå brandvagt og efterslukke halmen.

– De skal sikre at halmen omkring bygningen ikke antænder omkringliggende marker. Sådan noget halm, det blusser op, fordi det ligger så komprimeret. Så det skal lige løsnes lidt, og man skal putte lidt vand på engang imellem for at slukke det. Det er meget svært at slukke halm, siger indsatsleder Clemens Riis.

De forventes at kunne forlade stedet ved middagstid.

SENESTE NYHEDER

18. JUN 2019 • 19:48 FOR ABONNENTER
Folkemøde-mast ødelagde tv-billeder
18. JUN 2019 • 18:11 FOR ABONNENTER
Samarbejde redder sankthans - Rønnes bålfest genopstår

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. JUN 2019 • 08:52
Lyn var årsag til brand
17. JUN 2019 • 13:15
Brud på vandledning

Mest læste