Hvad er et samlelån? Fordele og ulemper

SPONSORERET AF MONNI.DK

Hvad er et samlelån? Fordele og ulemper

Spørgsmålet mange stiller sig selv: ”Er et samlelån egentligt noget for mig?”. Til dette skal kommentaren knyttes, at det vil være afhængigt af lige netop din situation. I denne artikel vil du blive præsenteret for forskellige forslag til hvornår du burde, og hvornår du ikke burde, tage et samlelån.

Hvad er et samlelån egentligt?
Er du interesseret i et lån med lavere renter, eller betale de små lån med høje renter tilbage? I så fald kunne et samlelån være noget for dig. Navnet samlelån, forklarer egentlig sig selv, da det beskriver, at man samler sine ”små” lån i ét lån. En myte siger, at samlelån giver dig lavere månedlige omkostninger grundet den tilsvarende lavere rente, end du skulle have på hvert enkelt af de små lån. Dog er virkeligheden den, at det ikke altid kan antages at være den billigste løsning; det bør i hvert fald beregnes først.

Hvorfor tage et samlelån?
Det kan virke absurd, at man tager et lån for at afbetale andre lån. Dog har et samlelån den fordel, at det overskuelliggører alle dine forbrugslån, mikrolån med videre, da du ved hjælp af et samlelån har afbetalt de mange små og kun har ét stort lån. Dette vil både gøre det lettere at holde et budget, men også mindske sandsynliggeden for at glemme at afdrage på ét af lånene. Ydermere vil mange små lån alt andet lige også give mange gebyrer. Derudover er højere renter også en realitet, da det er usandsynligt, at de mange små lån er lånt med renter til markedsprisen.

Burde jeg tage et samlelån?
Det siger lidt sig selv, at når man låner penge, så tjener udbyderen penge på dit lån, da det er et finansielt produkt. Disse penge bliver tjent igennem gebyrer og renter som der er beskrevet før i artiklen. Først og fremmest bør du regne på din nuværende gæld; her menes der renter og gebyrer på dine nuværende lån. Hvis disse overstiger prisen for et samlelån, er det alt andet lige mere gunstig med et samlelån. Hvis ikke de små lån overstiger prisen for samlelånet, anbefales det selvfølgelig ikke at tage et samlelån.
HUSK! Et samlelån betyder, at du stadig har gæld som du skal tilbagebetale. En tommelfingerregel for hvornår du burde holde dig fra et samlelån, er når den månedlige ydelse udgør et højere beløb end 13.700 kr. eller kreditomkostningerne, altså de omkostninger du betaler for at låne pengene, overstiger 49.000 kr. Er du interesseret, kan du finde et samlelån her.

Afslutningsvist er et samlelån altså en måde hvorpå du samler dine lån i et stort ”samlet lån”. Dette resulterer ofte i, at låneudgifterne falder, da du vil spare på gebyrer og renter. Dog skal der huskes på, at det stadig er et lån, som skal tilbagebetales, hvilket også indikerer, at du bør regne på din nuværende situation kontra den situation et samlelån ville sætte dig i.


Mest læste