Indret et hjem, der egner sig til alle generationer

SPONSORERET AF LIFTUP.DK

Indret et hjem, der egner sig til alle generationer

Der er mange måder at indrette sit hjem på. Det skal være personligt, det skal være stilrent, men vigtigst af alt så skal det være et hjem, hvor alle kan befinde sig sikkert uanset alderen. I dette indlæg er der fokus på, hvordan du indretter et hjem, som passer til både små, energifyldte børn og den ældre del af familien.

Gør det muligt for de ældre at gå op ad trapperne
Bor du i et hjem med høje kanter og niveauforskelle mellem diverse rum, eller er der måske en etage eller to, som kræver, at man skal op og ned ad trapper, så er det meget muligt, at du skal foretage nogle investeringer, så selv de helt gamle i familien kan begå sig i dit hjem. Her er det oplagt, at du installerer en stolelift ved trapperne eller en EasyLift til niveauforskellene i gulvet. Med en EasyLift vil alle kunne bevæge sig rundt i hjemmets rum og endda selv med kørestole.

Beskyt de små mod skarpe hjørner
Er der små energibomber i familien, så ved du sikkert, at de render rundt over det hele, og det er ikke altid, at de kan blive stående på benene. De vælter til højre og venstre, mens de udforsker deres motorik og rummene i hjemmet, og det er som sådan ikke noget, der skader nogen, men det kan blive farligt, hvis der er skarpe hjørner på inventaret i boligen. Derfor kan du som forældre med fordel rette blikket mod hjørnesikring. Der findes flere produkter, som kan bruges til det, men fælles for dem alle er, at de gør de spidse kanter blødere, så risikoen mindskes markant, hvis børn eller andre skulle vælte eller gå ind i dem.

Undgå, at folk falder vha. skridsikre måtter
Dette er et utrolig simpelt tiltag, som gør hjemmet meget mere sikkert. Skridsikre måtter er som navnet antyder en måtte, som ikke rykker sig, og det er selvom, du suser over den i fuld fart med din bror i hælene. Det er kort sagt en sikring, der gør, at du ikke risikerer, at de små glider i måtten og slår sig, og det samme gælder naturligvis for de ældre og dig selv. Skridsikre måtter er blevet en særdeles populær investering, da det simpelthen er en så billig løsning, der samtidig sikrer en markant højere sikkerhed i det lille hjem.

Er du ved at indrette dit hjem, og har du primært fokus på personligheden og stilen, så overvej lige indretningen en gang mere, så du i samme ombæring kan gøre den sikker for både ældre mennesker samt de helt små. Det kræver simple tiltag, og det er ikke noget, der går ud over stilen og helhedsindtrykket.


Mest læste