Caféejer efterlyser toiletter: Turister bruger mit toilet uden at købe noget
Foto: Allan Rieck

1. AUG 2018 • 13:07 • AF WILLIAM BRØNS PETERSEN

Caféejer efterlyser toiletter: Turister bruger mit toilet uden at købe noget

Marianne Hansen, ejer af cafeen Violas, har problemer med, at mange krydstogtturister bruger hendes toiletter – også uden at købe noget i cafeen. Hun mener, der mangler offentlige toiletter i området.

– Jeg har en café og sælger mad, men mange af krydstogtturisterne spiser ombord, så de kommer ikke her og køber min mad, de skal bare låne toilettet.

– Egentlig er mit toilet for cafeens gæster, men jeg har det også sådan, at hvis de kommer ind og spørger, så må de godt låne det. Men hvis man regner sammen på en uge, hvor mange, der kommer, så er det voldsomt mange. For nogle uger siden var der mellem 500 og 800 turister, der passerede forbi cafeen i løbet af omkring tre timer. Jeg solgte én caffe latte til en af dem.

De mange toiletbesøg koster da også Marianne Hansen både tid og penge: Der skal købes toiletpapir, vaskes håndklæder og gøres rent.

– Jeg er faktisk nået dertil, hvor jeg tænker at tage fem kroner for det, hvis de ikke er gæster i cafeen. For det koster jo, siger hun.

Foruden manglen på toiletter, mener Marianne Hansen heller ikke, at der er god nok skiltning i området, hvor turisterne sættes af. Hun oplever ofte, at de spørger hende om vej, når de når op til kirkepladsen.

– Det er ligesom, at jeg også er en turistinformation, siger hun.

SENESTE NYHEDER

21. JAN 2019 • 19:26 FOR ABONNENTER
Dagplejemor: Vi er igen blevet populære
21. JAN 2019 • 18:07SPORT
Lund beskrives som et scoop

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. JAN 2019 • 07:07
Karlsvognen til salg

Mest læste

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen