Velkommen hjem: Den bornholmske Tour-helt blev hyldet i lufthavnen
Foto: Kasper Rasmussen

30. JUL 2018 • 15:33SPORT • AF TOMMY KAAS / KASPER RASMUSSEN

Velkommen hjem: Den bornholmske Tour-helt blev hyldet i lufthavnen

ConCorten er landet, og det skete med espalier i form af spulende kanoner på landingsbanen.

Tour de France-helten Magnus Cort blev mandag eftermiddag modtaget i Bornholms Lufthavn efter et meget succesrigt møde med verdens største cykelløb i Frankrig.

Den 25-årige bornholmske cykelrytter blev den første danske etapevinder i Tour de France siden 2009, da han drønede i mål som nummer et på 15. etape til Carcassonne sidste søndag.

I går i Paris afsluttede han den tre uger lange franske rundtur, og i dag tog cirka 100 bornholmere så imod ham i Bornholms Lufthavn.

Borgmester Winni Grosbøll var blandt dem, der ville sige tillykke, og også mange fra Bornholms Cycle Club var mødt frem i de farver, som Magnus Cort repræsenterede i mange år.

– Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg var slet ikke forberedt på det her, sagde Magnus Cort.

– Tak til alle dem, der har støttet mig, siden jeg var helt lille. Uden alle de frivillige havde jeg ikke stået her i dag. Mange af jer, der er her, har været med, siden jeg startede, lød det fra en tydeligt bevæget Magnus Cort til de mange fremmødte.Bornholms Cycle Clubs grand old mand Kim Mortensen sagde på klubbens velkommen hjem:

– Cykelklubben og Bornholm er meget stolte af, hvad du har præsteret, og hvordan du har repræsenteret os. Det har været en fornøjelse at følge dig.

– Det var fandme godt gjort, sagde Kim Mortensen med henvisning til etapesejren i Tour de France – den største sportspræstation af en bornholmsk idrætsudøver nogensinde.

Nu står den på restitution og en kort ferie på barndsomsøen for Magnus Cort. Hans næste store opgave bliver EM i Glasgow den 12. august.
Mest læste