Video fra etapen: Jubilæet er gået fantastisk
Arrangør Claus Clausen er godt tilfreds med den 25. udgave af Etape Bornholm

27. JUL 2018 • 19:00SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

Video fra etapen: Jubilæet er gået fantastisk

– Det er gået helt fantastisk godt.

Sådan lyder svaret, når arrangør af Etape Bornholm Claus Clausen skal evaluere ugen, hvor han kun har modtaget positive tilbagemeldinger fra deltagerne.

– Jeg er i løbet af ugen gået forbi mange deltagere, som har rost arrangementet, siger Claus Clausen, som fortæller om en sjov episode torsdag, da han kørte fra etapen på Hammeren:

– Da jeg kom kørende med min vogn, stod der nogle og klappede, da jeg kørte forbi. Det er jo helt vildt, og det er sådan noget, der lige giver et sug i maven, fortæller han.

En anerkendelse som Claus Clausen gerne giver videre:

– Når det er gået rigtig godt i år, skyldes det i høj grad, at vores mange frivillige hjælpere har løftet opgaven utrolig flot. Det er dem, der løfter Etape Bornholm.På forhånd havde arrangøren været lidt spændt på, hvordan de nye idrætsforeninger, som i år er blevet en del af Etape Bornholm, kunne løfte opgaven. Men det har de i høj grad gjort, og Claus Clausen mener endda, at det har styrket “familien” at få Knudsker Idrætsforening, Nyvest Skytteforeningen, Aakirkeby Idrætsforening og en petanquesammenslutning med.

– Det har fungeret godt at få dem med, og man kan godt sige, at det har styrket Etape Bornholm, siger han på sidstedagen af årets løb.

Claus Clausen kan faktisk ikke komme på noget, der ikke har fungeret.

– Det er jo ofte sådan, at hvis vi laver en fejl, så er der kontant afregning, for så kan vi læse om det på vores Facebook-side. Men jeg har slet ikke hørt noget negativt i år, fortæller han.


Varmen har påvirket løbet


Det har været varmt at løbe Etape Bornholm i år, og det har påvirket årets løb, siger Claus Clausen.

– Varmen har været ekstraordinær i år, og det lægger jo en dæmper på farten, og man har også kunnet se på løberne, at de har været mere påvirket, når de er kommet i mål. Mange har tydeligvis været helt udkørte.

Claus Clausen fortæller, at man har været forberedt på varmen, og at der derfor har været delt ekstra med væske ud til løberne i år, ligesom der på fredagens sidste etape var sat brusere op på Haslevej og Sejersvej i Rønne.

– Dem satte vi op for at give løberne muligheden for at blive nedkølet på turen, fortæller han.

Tilfreds med deltagerantallet


Der har været 2.200 deltagere til den 25. udgave af Etape Bornholm. Det svarer til, hvad der er kommet de sidste par år, og derfor er Claus Clausen godt tilfreds, selvom han havde håbet på lidt flere i år.

– Jeg havde håbet på lidt flere, fordi vi har haft jubilæum i år. Men man skal også huske at se realiteterne i øjnene, og alt andet end tilbagegang er en succes, nu hvor der generelt er stor tilbagegang i tilmeldingerne til løb, siger Claus Clausen og fortsætter:

– Derfor er det rigtig flot, at vi ikke har oplevet færre tilmeldinger de sidste tre år, fortæller Clausen, som faktisk kan notere en fremgang i tilmeldingerne af enkeltdagsløbere i år.

Mest læste