Kongeetapen blev en sej omgang

26. JUL 2018 • 20:54SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

Kongeetapen blev en sej omgang

Hvis ikke løberne fik nok af bakkerne på onsdagens etape i Almindingen, fik de formentlig mere end rigeligt med bakker på torsdagens etape ved Hammeren.

I bagende sol blev de 2200 deltagere sendt ud på en 8,5 kilometer lang rute med mange seje bakker. Allerede 30 meter efter starten på Hammerhavn begyndte prøvelserne i form af en lang stigning på 2,5 kilometer.

Stigning er i det hele taget ordet, der mere end noget andet beskriver torsdagens etape. Især det sidste stykke op mod Hammer Fyr. Da var der stigninger på over 15 procent, men heldigvis også masser af tilskuere, der klappede og heppede løberne i mål på det sidste stykke. Det er derfor helt rimeligt at løbet omkring Hammeren bliver kaldt kongeetapen.

Endnu engang, fristes man til at sige, kommer vinderne af etapen fra Norge og England.

Nordmanden Marthe Katrine Myhre vandt sin fjerde etape ud af fire mulige, da hun kom i mål i tiden 33:26. Hun har nu mulighed for at gøre rent bord på løbets sidste etape i Rønne i morgen.

– Jeg er lidt overrasket over, at det er gået så godt. Jeg har egentlig bare følt mig bedre og bedre for hver dag. Nu er det mit mål også at vinde den sidste etape i morgen, siger Marthe Katrine Myhre, som trods anstrengelserne har en god ferie på Bornholm.

– Jeg er rigtig glad for at træne og løbe, så det er den perfekte ferie for mig.

Marthe Katrine Myhre er ganske suveræn i den samlede stilling, hvor hun har hele tre minutter ned til Louise Laursen på andenpladsen.

Bornholmske Laura Sommer Hulgaard ligger fortsat nummer syv i den samlede stilling, efter at hun kom i mål som nummer ni på Hammeren i tiden 38:40.

Mændenes løb ser også fortsat ud til at være afgjort, før fredagens sidste etape i Rønne. Englænderen Paul Navesey var igen hurtigste mand i tiden 30:10.

Bornholmske Gosa Tadese Yirgu blev nummer tre i tiden 30:34, og han er fortsat nærmeste forfølger i den samlede stilling halvandet minut efter englænderen.Mest læste